Unaprijed se ispričavamo zbog lošije kvalitete slika, u nemogućnosti da koristimo fotoaparat koristili smo se mobitelom.

I dok su rukometaši gubili na terenu, osječka publika je dobivala fenomenalnu atmosferu u dvorani Medium, za koju su se pobrinuli grupe ‘Sparks’ i ‘S.A.R.S.’
Mnogobrojnoj publici ”iskre” su upalili prvo članovi grupe Sparks svojim funk/pop izborom pjesama. Na obradu pjesme ”Rehab” Amy Winehouse najhrabriji dio publike počeo se približavati prvim redovima te plesati u zaraznim ritmovima. Fenomenalan glas frontmenice Sparksa, uz ostale članove benda dobro je održavao užarenu atmosferu u iščekivanju S.A.R.S.-a.
 

 

 

Dijelić atmosfere s koncerta (video od korisnika zdravko peko)

I prije dolaska S.A.R.S.-a na binu dvoranom su se čuli ritmovi pjesme ”Perspektiva”, no za ritam nije bio zadužen razglas nego publika koja je bila u iščekivanju. Tada dolazi do onoga što je publika čekala cijelo vrijeme, članovi su se počeli pojavljivati jedan po jedan ali, najveći uzvik doživio je prvi glas i frontmen grupe, iako je vaš reporter najveći aplauz dao pjevačici grupe. Inače ovo je jubilarni 200-ti nastup u ovoj postavi, 250-ti sve ukupno, a četvrti puta su u Osijeku. Od samog početka publika je bila u duetu sa pjevačem, ali ga je i nadglasala na pjesmama kao što su ”Buđev lebac”, ”Rakija”, ”Debeli lad”, ”Ana” i još mnogobrojne druge hitove. Bile su tu neke i od osječkoj publici nepoznatih pjesama S.A.R.S.-a sa novoga albuma na kojem članovi grupe uskoro kreću na rad. Ono što je publika tražila na početku dobila je na kraju, tada je dvorana eruptirala, počeli su svima dobro poznati ritmovi pjesme ”Perspektiva”. Ples, skakanje i sve moguće što publika može proizvesti bilo je tamo za vrijeme pjesme, možda čak i pretjeranom silinom, pa je zaštitna ograda popustila pod pritiskom oduševljene mase pa su zaštitari imali dodatnoga posla osim održavanja reda. Tom pjesmom je i završen koncert iako su uzvici publike ”hoćemo još, hoćemo još”, ipak vratili S.A.R.S. još jednom na binu.

 

 

Kada sve zbrojimo i podvučemo crtu, osječka publika doživjela je strašno dobar koncert i pozitivnu atmosferu. Za to možemo zahvaliti odličnoj organizaciji, odličnoj publici koja je rasprodala sve karte u prodaji i odličnim grupama koje su upotpunile sliku kompletne večeri. Članovi S.A.R.S.-a svojom pristupačnošću, kako na bini, gdje su često pružali ruke publici i nazdravljali sa njima, tako su i pristupačni bili nakon koncerta gdje su ugostili naša dva reportera. Opušteni ljudi koji su bili spremni odgovoriti na bilo koje pitanje rekli su kako su oduševljeni publikom te da im je ovo najbolji nastup u Osijeku do sada.

 

Od novih stvari grupa je odsvirala pjesme ”Lutka”, ”Mir u svetu”, ”Bojana” i ”Nove stvari”. Eksluzivno saznajemo da će se novi album S.A.R.S.-a zvati ”Oproštajni album”, a album nakon toga će se zvati ”Povratnički album”. To nam je rekao Žabac, menadžer grupe.
Grupa S.A.R.S. također je izjavila kako se protive narodnjacima i komercijali, komercijalnim i dosadnim bendovima poručuju: “Ti si toliko dugo na sceni, makni se malo meni!”

Sparksima možemo zaželjeti što više nastupa, S.A.R.S.-u da nam se vrate što prije, a Mediumu da i dalje organizira ovako velike koncerte na prostoru grada Osijeka. Ostanite uz nas, pratite nas i dalje i slušajte i dalje kvalitetnu glazbu. 

 

Fotografirao: Damir Časar

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE