U petak, 11.1. u dvorani Medium MDH, koncert je održao jedan od najpopularnijih repera na prostoru bivše Jugoslavije, Marko Šelić poznatiji kao ‘Marchelo’ sa pratećim bendom’ Iskaz’.
Show program započeo je oko 21,00 sati. Publiku je najprije zabavljao DJ Sheepatz svojim izborom hip hop i urbane glazbe koju je puštao s vinila, a potom je tonski probu odradila predgrupa ‘Nije Loše’ iz Vinkovaca (Josip Džijan – Siky i Domagoj Farago – L-patron) koja je izvela par pjesama sa Siky-eva NOVA dva EP-a ”Jazzy hip hop iz male bosne” i ”The new project”.

VIDEO: Siky i L-Patron live@ MDH

Na scenu oko 21,30 sati dolazi Marchelo i ekipa, te započinje sa pripremom za koncert. Oni su svoju tonsku probu odrađivali sa par pjesama oko 23,00 sati. Nakon toga, slijedio je predah, a potom je show mogao započeti. Prvo su uspavanu publiku podigli sa stolica, i pozvali na podij jer su im zaprijetili da će im u suprotnom izvoditi obrade Dugmeta, Čorbe i sličnih bendova.

Prijetnja je upalila, ljudi su se okupili ispred bine i pravi show je počeo. Dvosatni program bio je ispunjen njegovim starijim hitovima koje je započeo u originalnoj postavi ‘Filtera’ – ‘Kuća na promaji’, ‘Bekstvo’, ‘Senke’ i predstavljanjem njegovog posljednjeg albuma ‘Deca i sunce’ te albuma ‘Kritična masa’ njegovog benda ‘Iskaz’.

VIDEO: Filter Crew & Iskaz – Mamica live @ MDH

Vrhunac odličnog nastupa bio je za vrijeme pjesme ‘Otkucaji’. Koliko je kvalitetan nastup imao srbijanski reper svjedoči i činjenica da su ga posjetitelji na koljenima molili da otpjeva još nešto kada je on završavao koncert. Odrepao je ‘Gola vera’ i time zaključio odličan nastup, a posjetiteljima je u znak zahvale što su dali novac za dolazak na koncert davao autograme, slikao se s njima, i prodavao svoje proizvode. Nakon toga, zaputio se u backstage , u koji je i naš reporter imao pristup.

Tamo je naš reporter nastavio kvalitetno druženje sa vinkovačkim dvojcem i Marchelovom ekipom. Opuštena i ugodna atmosfera sastojala se od razgovora sa svakim članom ekipe, velikodušno dijeljenje pića i hrane od strane članova ‘Iskaza’. Nakon toga, ekipa je krenula u svoje službeno vozilo i uz poneki plesni korak pozdravila nas i one koji su tada još bili u Mediumu.

Kada bi sumirali sve na kraju, koncert je bio stvarno odlično odrađen, ekipa i druženje na vrhuncu, a jedina zamjerka bila bi iznenađujuće mala posjeta, oko 150 ljudi, koji su uglavnom bili smješteni na podiju dok su okolne stolice i šankovi bili sablasno prazni te konstantni problemi sa ozvučenjem.

Mi se nadamo da će se Marchelo još koji puta vratiti u naš grad, i nadamo se da će održati još mnoštvo ovakvih koncerata, njemu i ekipi želimo daljnje uspjehe u karijeri, a vama dragi čitatelji da nas nastavite čitati na našem blogu, mixeta.blog.hr. Živjeli!

Marchelo – Otkucaji feat Wikluh Sky

Dok se opraštamo uz pjesmu na koju je cijeli MDH najviše ”poludio” napominjemo da ovaj tjedan stiže i jedan intervju sa lokalnom Rap/Hip Hop grupom pa stoga nastavite nas pratiti i čitati. 🙂

 

Fotografirao: Ivan Gale

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE