Zakk Wyldea znam kao bivšeg gitarista legendarnog Ozzy Osbournea i kao najbolju bradu rock/metal scene, no o njegovoj solo karijeri i glazbi znam zapravo jako malo. Htio sam da tako i ostane kada sam odlučio ići na njegov koncert jer sam htio Zakkovu glazbu doživjeti bez ikakvog predznanja, pretpostavki ili stvaranja „to nije moj đir“ stava. Nisam zažalio svoju odluku.
Nakon što je Jared James Nichols zagrijao publiku koja je polako punila Tvornicu, malo iza 22:00h na stage dolazi zvijezda večeri, Zakk Wylde. Gitaristički virtuoz i njegov popratni bend od prve minute publici daju do znanja da ih čeka opaka rock svirka. Zakk gitarom dominira do te mjere da je standardno sviranje rukama zamijenio sa; sviranjem sa rukama iza glave, sa zubima, sviranjem usred publike sa gitarom iza glave i sviranjem sa snagom uma. Ok ovo zadnje se nije zapravo dogodilo. Međutim, kad se Zakk dohvati gitare, do te mjere odiše dominacijom da se nitko ne bi iznenadio da se tako nešto stvarno i dogodilo.
Kao što sam već rekao, jako sam slabo upoznat sa Zakkovim glazbenim opusom tako da dok je većina publike skakala od sreće i zajedno sa Zakkom pjevala njegove pjesme ja sam upijao atmosferu i divio se cijelom nastupu. Njegova glazba me jako podsjetila na druge legendarne rock bradonje, ZZ Top.
Prljavi southern rock/blues rock bez milosti je udarao te nije bilo znakova stajanja, a u zraku se mogla osjetiti velika doza testosterona. Pjesme su se redale ali Zakk se nije umarao, samo je mijenjao gitare i u jednom trenutku čak zasjeo za klavir i pokazao da sviranje gitare nije njegov jedini talent.
Svakako treba pohvaliti njegovu interaktivnost sa publikom. Svaki put kad bi Zakk publici dao do znanja da prepoznaje to što ga je dočekala puna Tvornica fanova koji su znali sve njegove pjesme, publika mu je vraćala nazad valom energije. Zakk i fanovi su tako uspjeli stvoriti povezanost gdje su jedni drugima davali energiju za održavanje atmosfere i održavanje koncerta energičnim do samog kraja.
Ukupan dojam nije mogao biti bolji. Tvornica je bila popunjena do zadnjeg mjesta, a Zakk Wylde ih je zauzvrtat počastio sa vrhunskom rock svirkom koja se nikako nije smjela propustiti.

Share.

About Author

Pišem posvuda. Stalkaj me na instagramu; /gogowantsgainz

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE