Zona Muzika je nedavno pokrenuta izdavačka kuća sa sjedištem u Zagrebu. Osnovali su je glazbenici koji su već duže vrijeme aktivni na hrvatskoj glazbenoj sceni. Suočeni s dosadašnjim nemarnim odnosom velikih diskografskih kuća prema autorskoj instrumentalnoj glazbi. te njihovom očitim nedostatkom vizije u podupiranju i razvoju takvih projekata, odlučili su se sami organizirati, predstaviti svoj rad i distribuirati ga u onom obliku kakvom smatraju da je nužan i da zaslužuje.

Kako je u današnjoj produkciji prisutna gusta isprepletenost glazbenih žanrova i njihovo brzo međudjelovanje, Zona muzika se ne ograničava nekim stilom ili žanrom, nego u svojoj viziji naglašava umjetničku iskrenost, glazbeno istraživanje i dinamičku autorsku suradnju.

Izvor: zonamuzika.net

Izvor: zonamuzika.net

Zona Muzika planira koristiti sve dostupne platforme za predstavljanje svog sadržaja: digitalni download, fizički CD, vinili, glazbene streaming servise itd.

Među prvim izdanjima uključeni su autori i bendovi u kojima sudjeluju osnivači Zone Muzike Janko Novoselić i Ivan Kapec, a to su: Kozmodrum, Capisconne, Strobelyx, Sonic Diptych i TrianguliZona, iako se već sada razgovara o mogućoj suradnji i s nekim drugim autorima.

Osim izdavačke djelatnosti Zona Muzika obuhvaća praćenje i promociju koncertnih događanja u Zagrebu u kojima sudjeluju Zonini umjetnici ili događanja koja Zona Muzika neovisno podupire.

Više o Zoni, njihovom radu i bendovima koji ju čine možete saznati na njihovoj službenoj web i Facebook stranici, dok prva, izvrsna izdanja Kozmodruma i Strobelyxa možete čuti na službenom Bandcamp profilu kuće.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE