Sinoć je legendarni zagrebački fakin Jura Stublić (inače rođeni Sarajlija) sa svojom grupom održao koncert u odlično posjećenoj Tvornici kulture. Vrata Tvornice su se otvorila u osam sati, a sami nastup počeo je nekoliko minuta nakon 10 sati. Grupa Film je nastupila u pomlađenom sastavu, no to nije umanjilo entuzijazam kojega je publika gajila.

Nastup je počeo s melodijom iz „druga beogradskog“ te sam na tren čak i pomislio da će ju stvarno izvesti, no nažalost nije. Ipak, razočaranje se nije dalo primijetiti jer su odmah zasvirali pjesmu Dobre vibracije koja je bila lansirna rampa za grupu Jura Stublić i Film kako večeras, tako i davne 1988.g. kada je Jurislav osnovao bend „Jura Stublić i Film“ koji je logičan nastavak za ugašeni Film koji je djelovao do 1986.g. Vidno željan pjevanja iz petnih žila, zvijezda večeri morala je nakon svake pjesme potegnuti iz svoje bočice vod(k)e te je osvježen krenuo s pjesmom Sjećam se prvog poljupca. Naravno, pjesma nije mogla proći bez dovikivanja iz publike „…za jedan sekund’ Dinamovog sjevera“. Pošto su BBB raritet na Dinamovom sjeveru, tako je izuzetni raritet bila izvedba pjesme Zračiš zrake kroz zrak, za koju je Jura rekao da se izvodila do sada uživo 2-3 puta od kada je napisana. Tako privilegirana publika je nakon toga vidjela traljav početak pjesme Boje su u nama koja se izvela bez solaže Borne Čopa (gitarist). Inače je ta pjesma jedna od perjanica starog Filma i upravo je prepoznatljiva po uvodnoj solaži.

Sljedeća pjesma je bila Srce na cesti koja je bila odlično izvedena i publika je ovacijama nagradila Juru za nastup u ovoj pjesmi, kao da mu je zadnja pjesma u životu bila. Uslijedile su pjesme Na drugoj strani neba i antologijska Mi nismo sami. Tu smo došli do „poluvremena“ gdje je Jura predstavio članove benda i prisjetio se nedavno preminulog Davida Bowiea, čije su pjesme puštene za vrijeme 20-minutne pauze.

Nakon pauze se vratio Jura Jupiter i drugi dio koncerta otvorio pjesmom Pjevajmo do zore, koja je uvelike podsjećala na njegov nastup iz 1985.g. na stadionu JNA u Beogradu povodom YU-Rock misije. Niz uspješnih pjesama nastavio se slijedom: Ana Nirvana, Doći ću ti u snovima, Poleti iznad grada, Dom, Ljubav je zakon i završno Lijepo neopisivo.

Na bisu su odsvirali napokon i neke pjesme nastale za vrijeme rata u RH. Pogađate, bile su Bili cvitak i Chicago. Potonja pjesma nažalost uvelike upisuje ondašnje (1993.g.) političko stanje u državi, a i sadašnje. Za kraj došla je ipak malo vedrija tematika s pjesmom Zamisli život u ritmu muzike za ples.

Sve u svemu, solidan koncert u punoj Tvornici koji će ostati u sjećanju mnogobrojne publike.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE