Nakon 3 godine od premijernog nastupa u kinu Grič povodom festivala Žedno uho, pred hrvatsku publiku vraća se kanadski multi-instrumentalist Mac Demarco!

Mjesto i datum održavanja koncerta su Klub Močvara, 8. srpnja, u sklopu kojega će Demarco sa svojim bendom najaviti 3. izdanje SuperUho festivala.

2014_01_29 Mac DeMarco photo session in Echo Park.

Mac DeMarco na glazbenoj se sceni pojavio 2008. godine pod pseudonimom Makeout Videotape. Odmah nakon završetka srednje škole preselio se iz rodnog Edmontona u nešto topliji Vancouver i u vlastitoj nakladi izdao prvi uradak Heat Wave, kolekciju pjesama koju je napisao i snimio u periodima dosade i neraspoloženja pri prilagodbi na život u novom gradu. Ograničeno izdanje CD-a rasprodano je u rekordnom roku, a Makeout Videotape kreće na turneju.

Bend je brzo stekao regionalno priznanje te potpisao ugovor za Unfamiliar Records i kreće na turneju s bendom Japandroids u jesen 2009. godine. Tijekom sljedećih nekoliko godina Mac DeMarco zajedno s Alexom Calderom i Jenn Klement stječe još veću lokalnu i regionalnu popularnost svirajući diljem Kanade.

Godine 2012. Mac DeMarco izdaje pod svojim imenom album Rock and Roll Night Club za vlastitu izdavačku kuću Captured Tracks. Izričaj novog uratka zadržao je jednostavnu lo-fi pop formu Makeout Videotapesa obojivši priču nešto mračnijom atmosferom. Njegov drugi album nazvan “2″ izašao je krajem 2012. godine.

Nakon duge i iscrpne jednoipolgodišnje turneje, 2014. godine izlazi drugi studijski album “Salad Days”, intimniji i zreliji od albuma prethodnika, koji je potpuno opravdao očekivanja, a kritika ga na kraju godine svrstava na vrh većine relevatnih glazbenih ljestvica. U kratkoj pauzi između beskrajnih turneja Mac DeMarco na ljeto 2015. izdaje mini album “Another One”, kao i sve ranije, za Captured Tracks. Lajtmotiv koji prožima svih 8 pjesama je izgubljena ljubav, ili možda nikad pronađena ljubav, a DeMarco nam to prenosi bez pretjerane tmurnosti i patetike. Kao i prethodne, i ovaj album publika i kritika odlično prihvaćaju, bio je broj 1 na Billboardovoj “Top Rock Albums” ljestvici, a ujedno je postao i najprodavanije DeMarcovo studijsko izdanje.

Ulaznice:

80kn (do 29.2.) / 100kn  (od 1.3.) / Na dan koncerta (ukoliko ih ostane) 120kn

Prodajna mjesta:

Dirty Old Empire, Tratinska 18

Rockmark, Berislavićeva 13

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE