Pioniri konceptualne industrial glazbe, njemački kultni bend Einstürzende Neubauten, nakon skoro deset godina od zadnjeg nastupa, vraćaju se u Hrvatsku.

Einstürzende Neubauten od 1980. mijenjaju parametre mainstreama i subkulture kako bi nečujno učinili čujnim – možda i nečujno. U 44. godini postojanja bend se vraća svojim korijenima i redefinira sebe. Riječ je o promjeni slike o sebi, za koju je ovaj berlinski kvintet plus jedan kreirao vlastiti žanr u 2024. godini – apm – alien pop music. Stalna evolucija – tako se najbolje može sažeti opus Einstürzende Neubauten. Glazbena evolucija, koja je započela debitantskim albumom ‘Kollaps’ iz 1981., sada se očituje izdavanjem novog albuma ‘Rampen – apm: alien pop music’. Na novom albumu članovi benda Blixa Bargeld, N. U. Unruh, Alexander Hacke, Jochen Arbeit, Rudolph Moser i Felix Gebhard predstavit će do sada svoju najnepredvidljiviju i najnekonvencionalniju stranu. Na ovom albumu, Neubauten stavljaju točku na sva zvučna nagađanja.

Einstürzende Neubauten jedan je od rijetkih njemačkih bendova koji internacionalno šalje istinski impuls putem svoje jedinstvene trendsetting mješavine. Utjecao je na brojne druge bendove i umjetničke žanrove – od plesnog kazališta do vizualnih umjetnosti; a također je inspirirao i filmske umjetnike – od Schlingensiefa do Tarantina. Iako su mediji ismijavali bend u početku kao bizarnu “zanimljivost u podijeljenom gradu”, brzo se etablirao u svijetu kao jedan od renomiranih velikana sadašnjosti i pop kulture. Utjecao je na cijelu generaciju, a čak i danas pruža često kopirane nacrte za eksperimentalnu zvučnu umjetnost i izvedbu.

Ulaznice možete kupiti putem Eventim sistema i na fizičkim prodajnim mjestima Eventima. Cijena ulaznice je 42 eura.

NAGRADNA IGRA:

1.) Potrebno je lajkati našu facebook stranicu (https://web.facebook.com/mixeta.net/) ili zapratiti naš Instagram (@mixetagram).
2.) Komentiraj objavu (FB ili IG) tako što ćeš označiti prijatelja/icu.

Sretno svima, igramo se do 6. rujna, kada će random.org odrediti sretne dobitnike!

Update: Dobitnici su Ema Vranic i Dalibor Žugaj

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE