Poznata američka trojka Black Rebel Motorcycle Club nastupat će u zagrebačkoj Tvornici kulture u četvrtak, 13. lipnja na jednom od zasigurno najuzbudljivijih klupskih rock koncerata sljedeće sezone.

Veza BRMC-a i Zagreba definitivno se ubraja u jednu od posebnijih rock priča ovih krajeva. Bend je 23. lipnja 2004. trebao nastupiti kao predgrupa Lenny Kravitzu u Domu sportova, ali je koncert otkazan toga dana zbog Lennyjeve bolesti. Unatoč tome, bend je odvirao polusatni set na trgu između dvorane i hotela Panorame, a nakon brzog dogovora s menadžmentom grupa se preselila u Močvaru. Garažni psihodelični rock pakao koji je u jednom trenu, zbog tehničkih problema, čak postao unplugged svirka s članovima benda koji su svirali stojeći među publikom u krcatom klubu, postao je jedan od onih nastupa o kojima se pričalo još mjesecima.

BRMC su doslovce eksplodirali na globalnoj glazbenoj sceni u posljednjem pravom hypeu rock glazbe, početkom 2000-tih. Debi „B.R.M.C.“, gotovo sat vremena dug album objavljen za Virgin izbacio ih je među najjača nova imena, podjednako zahvaljujući moćnim singlovima, od kojih je prednjačio „Spread Your Love“. Ime su preuzeli od motociklističke bande Marona Brandoa iz klasika „Divljak“, a jednako jak tempo držali su i sa sljedeća dva zapažena izdanja – „Take Them On, On Your Own“ i „“Howl“.

Poslije nešto slabijih albuma, BRMC su ovu godinu započeli izvanrednim materijalom Wrong Creatures, u sklopu čije će svjetske turneje stati i na pozornicu Tvornice.

Ulaznice u prodaju kreću u utorak, 18. prosinca u 10:00 po prvoj cijeni od 150 kn. Na dan koncerta za ulaz trebat će izdvojiti 170 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
www.entrio.hr

FB EVENT

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE