U subotu, 25 kolovoza održat će se prvi Kamičak Etno Festival, koji će publici predstaviti renomirane izvođače hrvatske i regionalne etno scene. Dugotrajna tradicija snažne lokalne glazbene scene u Sinju potaknula je ideju o stvaranju navedenog festivala.

Od izvođača nastupat će splitski Imgellad koji donosi dašak mistike i melankolije keltske tradicijske glazbe, bihaćka glazbena senzacija Jall Aux Yeuxkoja je prepoznatljiva po mješavini francuskog folklora i modernog zvuka te svima dobro poznati Cinkuši, hrvatski etno sastav osnovan sredinom devedesetih godina.

Popratni festivalski sadržaj omogućit će lokalnim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima da se predstave široj publici sa svojim autohtonim i vrijednim proizvodima te će posjetitelji, osim u dobroj glazbi, moći uživati u otkrivanju tradicije Cetinskog kraja.

Kamičak Etno Festival trebao se održati na nedavno obnovljenoj tvrđavi Kamičak, vrijednom kulturnom dobru u samom srcu grada Sinja, međutim, ali je zbog nepredviđenih okolnosti prebačen u neposrednu blizinu, u prekrasni ambijent Alkarskih dvora.

Ulaz je slobodan, a početak festivala je u 20h.

FB EVENT

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE