Hvalevrijedni festival koji se održava sredinom ljeta na Braču, Graffiti na Gradele, preko godine ima svoju produženu ruku u vidu nekolicine događaja sličnog formata po Zagrebu. Tako smo sinoć imali priliku prisustvovati GnG: Swagonic (Snijegonic) partyju u režiji bračkog reprezenta Marchella Mede, zagrebačkih trapera KUKU$ Klana, kao i Swagonic DJ seta (VRH i Vuk Oreb iz Kiše metaka) uz DJ Pedu.

 

Za razliku od imenjaka iz Beograda, Marchello Mede, mladi brački MC još uvijek nije toliko afirmiran na sceni, ali je poslužio kao uvod za show u režiji KUKU$ Klana, tj. barem se činilo da će bit showa dok nije došla vijest kako je jedan član zagrebačkog sasatava nedovoljno trijezan za nastup. Umjesto Goce, koji je doista bio R.I.P., kao potpora KUKU$U na bini bili su njihovi nekadašnji članovi – Đikola, Đ i Merula koji su pružali podršku Hilj$onu i Def Kluny prilikom izvođenja novog materijala – mixtapea FLEXIKON koji smo nedavno recenzirali, uz neke pjesme #BMK-a, nadolazećeg zagrebačkog trap sastava.

 

 

Obzirom na situaciju, momci su se dobro snalazili te su energičnim nastupom držali publiku animiranom: PVR€, Han Solo, Kao ja, Znaš da neš preživit kmico i slični bangeri kvalitetno su odrađivali svoj posao pred namazanom publikom, ali tek nakon što je Goca odjednom izletio/uskrsnuo iz backstagea, atmosfera je došla do usijanja. Uslijedio je zatim (ne)očekivani nastup petorke iz High5-a. Nije ni toliko neočekivan bio budući da su svi u jednom trenutku bili na bini uz Denza i KUKU$. Njhove uspješnice Cheez i Iembi Crnac dodatno su podgrijali situaciju u zgužvanom Attacku, nakon čega DJ pult preuzima VRH i svojim kombinacijama trapa (Bugatti, Cuz my gear i sl.)  i drum ‘n’ bassa održava iznenađujuće mnogobrojno ljudstvo na nogama sve do kraja programa.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE