Miki Solus je u Malom pogonu Tvornice kulture predstavio svoj novi album ‘Muzika o nogometu, jazzu i palačinkama’.

Kao predgrupa prije Mikija nastupio je Nebo Roza. Nebo Roza je Branimir Norac, multiinstrumentalist iz Sinja čije pjesme variraju od bossa nove, swing jazza do pop rocka i indie folka. Pomalo usamljen, ali pozitivnih vibracija sa svojom gitarom odsvirao je svoj repertoar s kojim je na sceni prisutan od 2015. godine. Na par pjesama na klaviru pridružio mu se Karlo Mrkša. Kasnije smo ga imali priliku slušati s Mikijem Solusom kako svira saksofon i klarinet.

Nebo Roza

Foto: Luka Antunac

Miki se u 23:00 h popeo sam na pozornicu, sjeo za klavir i s pjesmom „Sladoled na plaži“ započeo prvo poluvrijeme koncerta. Zatim započinje svirati ‘Lastavice’, a na pozornici mu se redom pridružuju Branimir Norac na klarinetu i Frane Visković na basu. Odjednom Miki ubrzava prste na klaviru, a na pozornici se u vreći pojavljuje Karlo Mrkša koji scenskim natupom simbolizira „Rađanje vanzemaljca“. Pjesme su se nizale bez stajanja jedna za drugom kao što su „Mrtva krava“, “Pun kufer“, “Život je palačinka“. Pjesmom „Robi Prosinečki“ i zvukom zviždaljke završavaju prvo poluvrijeme.

Cijelo vrijeme obučeni u dresove, dečki su između dva poluvremena publici podijelili nekoliko manjih i jednu veliku nogometnu loptu. Drugo poluvrijeme otvaraju s plesnom „Bugi vugi“. Miki se našalio, pa je „Ožujak“ najavio kao studeni. Bilo je tu odlične kombinacije repa i harmonike. Publika je cijelo vrijeme pjevala, plesala i skakala. Među publikom se našla i Mikijeva baka. Kraj drugog poluvremena završio je  „Suncobran“. Dečki su izašli na dva bisa, a koncert su završili s izvedbom „Neka cijeli ovaj svijet“ iz mjuzikla „Jalta, Jalta“.

Miki Solus

Foto: Luka Antunac

Nakon sat vremena ludiranja i „pretrčana“ dva poluvremena, možemo reći da je Miki Solus uistinu pravi talent za pizdarije. „Muzička triologija“ je započela 2011. godine albumom „Muzika sumnjive kvalitete“, a zatim 2015. godine nastavila albumom „Muzika za djecu i penzionere“ i uspješno završila 2017. godine s novim albumom „Muzika o nogometu, jazzu i palačinkama“. Miki je najavio kako seli u Hong Kong, a mi se nadamo povratničkom koncertu.

 

Popis pjesama

  1. Sladoled na Plaži
  2. Lastavice
  3. Rađanje Vanzemaljca
  4. Mrtva Krava
  5. Pun Kufer
  6. Život je Palačinka
  7. Bijela Čokolada
  8. Smrt je Romantična
  9. Robi Prosinečki
  10. Bugi Vugi
  11. Bojim se Muzičkih Kritičara
  12. Zlatan Ibrahimović
  13. Penzioneri
  14. Ožujak
  15. Rep na Harmonici
  16. Talent za Pizdarije
  17. Wu Tang
  18. Suncobran

Bis 1

  1. Hipster
  2. Mrtav je Johnny

Bis 2

  1. Život je Palačinka
  2. Neka Cijeli Ovaj Svijet
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE