Rochelle, Rochelle, peteročlana eksplozija iz Zagreba ponovno uzvraća udarac! Naime, započeli su kao interumentalni band, sve dok im se do nedavno nije pridružio Dimitrije Đokić (Đimi), back vokal i gitarist banda She Loves Pabla. Band čine još Stjepan Tribuson (gitara), Saša Nužda (gitara), Tomislav Franjo Šušak (gitara) i Oliver Marčetić (bubanj.) Ovaj tjedan, konačno su objavili i svoj prvi album, kojega besplatno možete skinuti ovdje.

U susret sutrašnjem Ferragosto Winter Jamu koji će se održati u Vintage Industrial Baru, uspjela sam uhvatiti Sašu  i Stjepana te saznati nešto više o samome bandu, njegovom nastanku, prvom albumu koji je izašao ovaj tjedan te što nam priređuju na sutrašnjoj svirci!

Od 2009 godine, djelujete na sceni sa svojim prepoznatljivim old school, rock ‘n’ roll zvukom. Zanima me zapravo, kako je došlo do same suradnje te do same ideje za osnivanjem banda? Što vas je inspiriralo?

Saša: Pa Brane, Stjepan i ja smo se našli da sviramo stari rock koji slušamo, a nismo svirali u našim tadašnjim bendovima. Bilo je iznenađujuće kako smo brzo kliknuli i bilo je logično nastaviti. Počelii smo iz zafrkancije, ali odmah smo počeli praviti i pjesme. Sjećam se da je prva pjesma odmah bila dobra i bilo je ono, wow – ajmo raditi ovo, fora je!

Stjepan: Iz čiste dosade i dijelom iz znatiželje. Svi smo više manje svirali po nekim pank ili metal bendovima, a slušali smo i dosta rocka pa nas je zanimalo kako bi bilo svirati takvu muziku.

Zašto baš Rochelle, Rochelle, što se krije pod tim imenom?

Saša: To je bila Stjepanova ideja, ja sam imao drugih prijedloga. Nek on objasni ime…

Stjepan: Ime smo pokupili iz Sainfelda kojeg obožavam. Rochelle, Rochelle je fiktivni erotski film koji se pojavljuje u nekoliko navrata u seriji. Učinilo mi se ko fora ideja za ime benda.

U početku ste djelovali samo kao instrumentalni bend, nakon kratke pauze pronašli ste vokala, Đimija, (gitarist i back vokal She Loves Pabla), što je bilo presudno za ovakav veliki korak? Kako ste se prilagodili ovoj promjeni?

Saša: Počeli smo kao instrumentalni bend i to nas je držalo neko vrijeme. Stjepan je odmah rekao kako bi bilo ipak fora da nađemo vokala i nakon nekih frendova koji su se izmjenjivali na vokalu, naišao je Đimi i s njim smo odmah osjetili da je to to. Kad je Đimi došao, Brane već nije bio neko vrijeme u bendu, jer je otišao živjeti izvan Hrvatske. Umjesto njega je došao Oliver, koji je sa Stjepanom svirao u bendu Igut.

Jedino što se mijenja – što će se promijeniti – je to da sad radimo glazbeno puno primitivnije pjesme, puno više grubljih riffova i prljavije općenito – tu je vokal da ofarba pjesmu i napravi melodije koje će voditi pjesmu.

rochelle

Zasigurno ste ostali zapamćeni publici po spotu ”Eroctika’ gdje glavnu ulogu u spotu zauzima poznati hrvatski stilist Neven Ciganović. Kako je došlo do same suradnje? Planirate ugostiti još neku poznatu ličnost u video spotovima?

Saša: To je sve Branetovo maslo. Jednom je spomenuo da će se javiti Cigiju i fakat je to napravio. Čovjek je, na moje zaprepaštenje, rekao da mu je ideja super i napravili smo to. I ne samo to, Cigi je sredio i promociju spota koja je bila za mene jedno sumanuto, ali vrlo zabavno iskustvo. Kad bolje razmislim, mislim da bi trebali opet raditi spot sa Cigijem…

Stjepan: Sinula nam je ta blentava ideja da napravimo omaž spotu White Stripesa ali da u našoj verziji umjesto Kate Moss na šipci pleše Neven Ciganović. Branimir mu se javio preko fejsbuka (bez da ga je iko od nas prije poznavao) i on je odma pristao.

Snimili ste svoj prvi album ”Od sumraka do sponzoruše”, koliko je trajalo snimanje? Kakvi su dojmovi, komentari? Jeste li zadovoljni?

Saša: Snimanje nije dugo trajalo, ali se tu Tomislav pokazao kao pravi majstor – stalno je na naše snimke samoinicijativno dodavao linije gitara, klavijature, perkusije, efekte – šta god mu je palo na pamet. Po meni je to pjesme diglo na jedan novi nivo i jako sam zadovoljan s ishodom snimanja. Svaki dan smo dolazili čekajući da vidimo šta je on dodao, da poslušamo. Super je bilo.

Na vašoj stranici, prije samo nekoliko dana, može se za besplatno skinuti cijeli album. Kako ste se odlučili na ovakav potez? Preuzimaju li ga fanovi? 😀

Saša: Oliver, inače grafički i web dizajner je na svom serveru napravio stranicu i podigao album. Kaže da je morao dodati još prometa na serveru, da se potrošilo skidanjem. To je vjerojatno dobro za nas. Može se preuzeti .MP3 ili .WAV format albuma – kako tko voli. Nadam se da se će jednog dana pojaviti i vinilno izdanje, al vidjet ćemo.

Prvo što sam zamijetila kod albuma jest upravo njegov legendarni cover. Tko je zaslužan za njega? Čija je ova briljantna ideja?

Saša: Ideja da napravimo hommage Dugmetu je bila moja ideja – ali da nije ženska stražnjica, nego muška. Ne bilo koja muška stražnjica nego Branetova. Rekli smo mu to i pretpostavljao sam da će se nasmijati i odbiti. Ne samo da nije odbio nego je napravio maestralan posao i to sljedeći dan nakon što smo mu to predložili. Ispalo je fantastično.

rochelle cover

Objavili ste i spot za prvi singl ”Moje srce lomi se, moja jetra umire”, spot je naime sniman mobitelom u garaži! Što je bilo presudno za ovakav potez?

Saša: Za taj spot je bila presudna naša ljenost da napravimo išta drugo. Na kraju je ispalo super. Primjer dobrog spota je spot za „Josipu“. To je radio Brane i to tako da nas je tražio da se snimimo mobitelom kako sviramo gitare, da će on sve ostalo. On je napravio spot i odmah ga digao na naš youtube kanal bez da smo ga uopće vidjeli prije. Slijepo mu vjerujemo. Mislim da ćemo opet raditi s Branetom – prvenstveno zato jer smo preljeni.

Stjepan: Mislim da je ipak presudno bilo to što nemamo para. 🙂

Pjevate na engleskom pa na hrvatskom jeziku, radili ste i obrade, njegujete tu originalnost u video spotovima, priređujete li nam još nekakav spektakl u bliskoj budućnosti? Što možemo očekivati, otkrijte nam. 🙂

Saša: Na engleskom se pjevalo samo na obradi Justicea jer je ta pjesma na engleskom, sve naše pjesme su na hrvatskom. Hrvatski jezik je genijalan za pjevanje.

Našli lajv nastupi su uvijek spektakl. Nadamo se da ćemo puno svirati sada kad je album izašao.

rochelle live

Što Rochelle, Rochelle radi u svoje slobodno vrijeme? Imate li ga uopće? Čime se bavite kada niste rock zvijezde?

Saša: Stjepan prevodi Ilijadu i Odiseju s hrvatskog natrag na grčki, Oliver hakira kompjutere širom svijeta, Đimi se bavi alkemijom i vradžbinama, Tomislav je postao scijentiolog a ja sam tu samo s biciklom. Čuli smo da je Brane umro od Side, ali to nitko ne može potvrditi.

Ovaj tjedan nastupate na Ferragosto Winter Jamu, što možemo očekivati? Imate li u planu i neka druga događanja?

Saša: Nadamo se da ćemo dobro odsvirati. Garantirano će biti zabavno i znam da će biti prepuno, naravno, ne zbog nas. Nadamo se da ćemo ove godine obići sve stadione u svim selima po Hrvatskoj, a ako to ne, onda bar većinu DVD-ova, Mjesnih zajednica ili sličnih društvenih prostorija.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE