Bivši frontmen Iron Maidena Paul Di’Anno preminuo je u 67. godini života. Vijest je potvrdila njegova izdavačka kuća Conquest Music.

“On behalf of his family, Conquest Music are sad to confirm the death of Paul Andrews, professionally known as Paul Di’Anno,” stoji u izjavi izdavačke kuće. Paul je preminuo u svom domu u Salisburyju u 67. godini života.

Paul je rođen u Chingfordu, u istočnom Londonu 17. svibnja 1958., gdje se prvi put proslavio kao pjevač Iron Maidena, između 1978. i 1981. Pjevao je na njihovom revolucionarnom debitantskom albumu “Iron Maiden” i utjecajnom drugom albumu “Killers”. Nakon odlaska iz Iron Maidena, Paul Di’Anno je imao dugu i sadržajnu karijeru s bendovima Battlezone i Killers, kao i brojna solo izdanja i gostovanja.

Godinama je zbog teških zdravstvenih problema morao nastupati u invalidskim kolicima, ali unatoč tome je u 2023. godini održao više od 100 nastupa. U Hrvatskoj je gostovao više puta, a zadnji put smo ga imali priliku slušati 5. listopada 2023. u zagrebačkom Boogaloou. Posljednje godine je proveo i u Zagrebu u kojem se liječio. Mnogo je puta naglasio kako je imao veliku pomoć hrvatskih liječnika.

Počivao u miru!

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE