Velvet festival, indie festival koji se godinama održavao u Punatu na otoku Krku, objavio je kako je iduće izdanje, planirano za 2025. godinu, ujedno i posljednje izdanje festivala.

Datumi održavanja su od 25. do 29. lipnja iduće godine, a prema najavi organizatora, možemo očekivati velik lineup, predvođen velikim headlinerima i prijateljima festivala koji će navratiti još jednom za posljednje slavlje.
Objavili su post na hrvatskom i engleskom, koji kazuje sljedeće:

Dragi naši,

Došlo je vrijeme za rastanak. Nakon nevjerojatnih 9 godina, s više od 30 000 posjetitelja i više od 300 suradnika, samostalnih umjetnika i prijatelja koji su uveličali ovu priču, odlučili smo da će iduće izdanje 2025., povodom desete godišnjice, biti posljednje izdanje Velvet Festivala.

Kao svjetionik za urbane subkulture, festival je kroz godine predstavio više od 400 izvođača iz 32 svjetske zemlje, uvijek ostajući vjeran svojoj zajednici, čak i u najtežim trenucima. Ono što nas posebno ispunjava radošću jest vidjeti naš utjecaj u desecima inicijativa diljem regije, što znači da ćete nas kroz njih na neki način moći osjetiti i dalje. Ovo nikada nije bio kapitalistički projekt; Velvet je oduvijek bio ovdje zbog vas, i nadamo se da će ostaviti traga u vašim srcima zauvijek.

Pozivamo vas da nam se pridružite na našem posljednjem plesu idućeg lipnja i da nastavite istraživati glazbu zauvijek. Ona je, u najljepšim i najtežim trenucima, poput druge majke, kada majke nema. Riječima Petra Ugrina: “Sve će jednom proći, samo ona ne, muzika…”

S ljubavlju,
Vaš Velvet team

U svakom slučaju, ostaje žal jer je Velvet festival bio izrazito cijenjen i voljen, tako i među djelatnicima Mixete, a organizaciji i svim uključenima puno sreće u nastavku karijere i daljnim angažmanima.

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE