Mjesec studeni znači da se u Boogaloo klubu klupska sezona opasno zahuktala, a najnoviji gost svakako to i potvrđuje. Naime, za deckove će se 16. studenog popeti živuća legenda techno glazbe, vizionar i simbol techno revolucije u Njemačkoj – legendarni Sven Väth.

Postoje ljudi koji su predodređeni da se pojave i promijene stvari. Promijene pejzaže. Sven Väth je inovator koji je davne 1981. godine u Frankfurtu preuzeo rizik i ubrzo postao simbolom techno revolucije.

Pokretač, inovator i vrlo vjerojatno nepobjediv – Papa Sven, kako ga od milja zovu, krenuo je u avanturu sasvim sam i lansirao u svijet novi zvuk, nove partyje i večeri, koji su imali ogroman značaj te učvrstile njegovu viziju te na koncu dovele do nastanka etikete Cocoon. Možda jedan od najpoznatijih aspekata Väthove karijere je i organizacija događaja pod nazivom Cocoon, koji se već dugi niz godina održava u klubu Amnesia na Ibizi.
Ovaj događaj, po prvi put održan 1999. godine postao je kultni i jedan od najprestižnijih techno događaja na svijetu.

Väth je kroz ove događaje stvorio platformu za mnoge poznate i nadolazeće izvođače, čime je dodatno učvrstio svoj utjecaj u industriji. Nevjerojatan rizik postao je, i još uvijek je, jedan od velikih uspjeha moderne glazbe i klupske scene. Fenomen koji sada privlači više od 80.000 posjetitelja u četveromjesečnoj sezoni, sa Svenom Väthom u središtu događanja.

Uz Cocoon Ibiza, Sven je stvorio booking agenciju, sada Flash Artist Booking – koja cilja na najbolje i najtalentiranije, agenciju za događaje Cocoon Event – širi viziju na 5 kontinenata i sada u više od 30 zemalja i etiketu Cocoon Recordings – s katalogom prepunim kvalitetnih izdanja. Njegova dugogodišnja karijera i predanost glazbi čine ga jednom od najvažnijih figura u povijesti elektronske glazbe.

Väthov utjecaj na elektroničku glazbu nije ograničen samo na njegov rad kao DJ-a i producenta. Njegova sposobnost stvaranja i njegovanja glazbenih zajednica i događaja pomogla je širenju elektroničke glazbe na globalnoj razini. Kroz Cocoon Recordings i Cocoon događaje, Väth je omogućio mnogim mladim umjetnicima da se afirmiraju i doprinesu razvoju novih zvukova i stilova u elektronskoj glazbi.

Osim njega, na ovom izdanju Future Scopea nastupit će nekoliko rezidenata:

𝗕𝗜𝗚 𝗥𝗢𝗢𝗠
Sven Vath, DJ Jock, Shipe

𝗦𝗠𝗔𝗟𝗟 𝗥𝗢𝗢𝗠
Lemon, Kali

Ulaznice je moguće kupiti putem sustava Entrio – cijena early bird ulaznice bila je 25€, dok je sada 30€.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE