Susret dvojice kantautora, Mile Kekina i Darka Rundeka, rezultirao je novom verzijom pjesme “Trening za umiranje”, klasika Hladnog piva.

Ovo je pjesma koja njenog autora, Milu Kekina, prati cijelu život i nakon više od tri desetljeća odlučio joj je udahnuti novi život u potpuno novom aranžmanu i uz gostovanje Darka Rundeka.

Pjesmu “Trening za umiranje” napisao sam s dvadeset godina i već dugo ju želim ponovno snimiti. Ne zato što joj nešto fali u žestokoj punkerskoj verziji s Džinovskog, nego sam ju htio opet doživjeti prvi put” otkriva Mile Kekin i objašnjava kako je došlo do suradnje s Darkom Rundekom: “Bio mi je potreban i gost koji će “Treningu” dati novu dimenziju i patinu. Sjetio sam se odmah Rundeka, s kime već dugo želim surađivati. Čekao sam pravu pjesmu koja je, eto, konačno došla. Darko je pristao čim ju je čuo i svojom interpretacijom joj dao novi prepoznatljivi Rundekovski pomaknuti pečat.

Svoje dojmove o ovoj suradnji podijelio je i Darko Rundek: “Bilo mi je drago kad mi se Mile javio s idejom za suradnju, jer ga cijenim kao autora, a osobito kao tekstopisca. ‘Trening za umiranje’ nisam poznavao u ranije objavljenoj verziji. Aranžman koji su mi Mile i Mark Mrakovčić poslali zvučao je poletno i autentično, mogao sam se poistovjetiti s glavnim junakom pjesme, pa sam s veseljem prionuo poslu i otpjevao u svom kućnom studiju uz matricu koju su mi poslali. Poslije smo još malo dotjerivali i razmjenjivali ideje kod njih u studiju, na zajedničko zadovoljstvo. Snimanje spota mi je također bilo ugodna igra, pa ako se i publici svidi – zaokružit će se jedna lijepa suradnja.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE