Nakon kratke pauze kreće nova sezona osječkog Slamanja.

A s njom dolaze, u sklopu Holy Fuzz Toura, i nova imena: Morvern i Uryan. Kao podrška bit će im već dobro poznata, rezidentska, Layka.
Morvern su pank trubaduri iz Trbovlja/Ljubljane, s rezidencijom ispod jedne stolarske radione, gdje naviru zvuci psihodeličnog roka, raznih zvučnih efektata i panka – i pretvaraju čemer u plesnu galamu. Sirovost i beskompromisnost jesu suština Morverna, a na glazbenoj sceni, koja baštini mediokrìtete i nagrađuje laktaštvo, sastav se čvrsto zalaže za DIY pristup i otvorenost za suradnju.
Uryan dolazi iz Slovenj Gradeca i donosi hibridnu šaku zvukova garagea, psihodelije i stonera. Njihovi sneni rifovi šalju njih i sve prisutne na zaranjanje u najuže ćorsokak podsvijesti, gnjurenje u kvantnoj stratosferi efekata i afekata, te na totalno “odlamanje štokova percepcije”, stoji u priopćenju organizatora. 2023. godine Uryan je objavio svoj album prvijenac pod etiketom legendarnog Radija Študent i izveo ga na brojnim koncertima širom Slovenije. Bend je dubotko utkan u slovenjgrašku lokalnu scenu kao predvodnik garage renesanse, a pritom su njegovi sudružnici aktivni članovi kulturno-aktivističke organizacije SCAM.
Instrumentalni post-nešto bass+drum duo – Layka – braće s plodnih ravnica vraća se na Slamanje i dolazi obilježiti večer energičnim sviranjem kojeg karakteriziraju česti izleti u improvizaciju.
Izložba je ovoga puta fotografska, a autor Marin Stupar poručuje: “Fotografijom sam se počeo baviti još u trećem razredu srednje škole. Kao i sva osječka djeca, zaljubljena u ekstremne sportove, dane sam provodio u skate parku na Kopiki gdje su i nastale moje prve fotografije. Zbog ozljeda obje noge prisiljen sam prestati se aktivno baviti BMX biciklizmom, a znanje koje sam stekao u skate parku poslužilo je kao plodno tlo za bavljenje
ekstremnom fotografijom. Od 2019. godine, uz legendu osječke i hrvatske scene ekstremne fotografije i scene ekstremnih sportova, Samira Kurtagića postao službeni fotograf Pannonian Challenge-a. Posljednjih nekoliko godina cilj mi je pokriti što više događaja ekstremnih sportova u Hrvatskoj i šire. Izložbu čine moja djela od posljednjih 5 godina. Od osječkog Pannonian Challenge-a, svjetskih prvenstava u Francuskoj i Belgiji, te regionalnog ŠC jama u Bjelovaru. Uz ekstremne sportove, naći će se i ponešto street i landscape fotografija.
Lokacija: Prostor udruge Slama
Mjesečna članarina: 6 EUR
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE