U petak, 13. rujna 2024., Novska će postati središte inovacija, zabave i kreativnosti uz peto izdanje NOVsky Art & Science Festivala. Ovaj jedinstveni događaj, koji organizira Udruga mladih Novska uz podršku Grada Novske, Razvojne agencije Grada Novske NORE i drugih partnera, nudi posjetiteljima priliku da istraže te dožive spoj znanosti i umjetnosti na jedinstven način.

Od 10 do 16 sati, gradski park će biti prepun uzbudljivih aktivnosti za sve uzraste. Posjetitelji će tako moći sudjelovati u znanstvenim radionicama i interaktivnim punktovima, uključujući Mobilni planetarij, Laserski labirint i STEM LAB. Uz to, na festivalu vas čeka NEON party, poligon za dronove, obrnuta soba, krevet od čavala i još mnoštvo zanimljivih instalacija. Kreativci će moći izraziti svoju maštu u radionicama Paint&Wine i Paint&Fun, izradi prirodnih sapuna, a sportske aktivnosti zasigurno će upotpuniti festivalsku atmosferu.

457266608 1043707101088085 2265984951515512064 N

Kad sunce zađe, Novska će oživjeti bogatim večernjim programom. U 19 sati, Plesni klub Petrinja otvorit će večer svojim energičnim nastupom, a u 20 sati uslijedit će LASER SHOW kombinirajući glazbu i svjetlosne efekte te koncert grupe Opća opasnost.

NOVsky festival dosad je već privukao više od 4.000 posjetitelja i preko 50 izlagača koji se bave popularizacijom znanosti, znanstvenika, instituta, fakulteta, udruga. Stoga, ne samo da promiče znanost i umjetnost, već i okuplja zajednicu u duhu zajedničkog učenja i zabave, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 i ove je godine ponosni partner NOVsky festivala. Svi posjetitelji festivala imat će jedinstvenu priliku posjetiti inkubator PISMO, gdje će moći isprobati vrhunsku VR opremu i tako otkriti svijet najnovijih tehnologija.

“Pridružite nam se na NOVsky festivalu 13. rujna i postanite dio manifestacije koja spaja najbolje od znanosti i umjetnosti. Dođite u Novsku i prepustite se avanturi koja će vas nadahnuti i oduševiti. Očekujemo vas!”, pozivaju organizatori.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE