Međimurski peteročlani progresivni post rock bend Daliborovo Granje održat će koncert u klubu Močvara u subotu 19. listopada.

Zavidnu međunarodnu pozornost Daliborovo Granje si je priskrbilo po objavi drugog albuma „Hainin” uhvativši pažnju švedskog YouTube kanala „Underrated Albums” na kojem je u kratkom roku s preko milijun pregleda postao najslušaniji album u posljednjih deset godina otkako kanal promovira skrivene EP i LP dragulje svjetske glazbene scene, a puni potencijal i potentnost izdanja prepoznala je i domaća kritika.
„I dok su se prvim albumom tek predstavili i naznačili u kojem bi se smjeru mogli razvijati, novi album „Hainin“ – što je turski naziv za izdajicu i razbojnika – pravo je malo remek-djelo instrumentalne post rock glazbe na Balkanu.”
– Dubravko Jagatić, Nacional
Daliborovo Granje od 2014. u većinskoj mjeri kroz DIY pristup stvara progresivnu i eksperimentalnu post rock glazbu bježeći od uobičajenih etiketa i svrstavanja u glazbene kalupe. Suptilno poigravanje sa stoner rockom i srodnim žanrovima dovodi do ezoteričnih melodija i glazbene katarze. U njihovom katalogu izdanja nalaze se debitantski album „Daliborovo Granje” (2015., Slušaj Najglasnije!) i „Hainin.” (2020., Dostava Zvuka).
Ulaznice: 9/11/13€
– Dirty Old Shop (Tratinska 34)
– Entrio >> https://bit.ly/Granje_u_Mocvari
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE