Tvornica Kulture je početkom ovog uzavrelog tjedna premijerno ugostila nagrađivanog američkog glazbenika čije je pravo ime Zachary William “Bill” Dess, poznatiji kao Two Feet.

U večer nas je uveo mladi australski glazbenik Toby Mai koji svojim melodičnim minimalizmom spaja elektroniku i downtempo. Obučen cijeli u traper, Toby je izašao pred ugodno popunjenu Tvornicu i izveo svoj repertoar od pola sata. Sa samo mikrofonom u ruci i puštanjem matrica sve je nekako izgledalo siromašno na velikoj pozornici. No čini se da je trend izvođenja koncerata na matrice jako dobro prihvaćen, pa je tako i Toby od publike dobio vriskove i ovacije. Bio je to osrednji nastup od kojeg nismo previše dobili. Budući da njegovo vrijeme tek dolazi, nadamo se uspješnom glazbenom putovanju.

Foto: Martina Mataković

Nakon što je Toby Mai završio i pozdravio prisutne uslijedila je kratka pauza, a parter se lijepo popunio do izlaska glavne zvijezde večeri. Tvornicom je većinom prevladavala mlađa generacija od kojih su najveći broj bili cure i parovi. Sačekali smo malo iza 21:05 kad je krenula ambijentalna buka popraćena paljenjem i gašenjem svjetla. Ubrzo na pozornicu dolazi bend, a nakon njih i Two Feet sa svojom gitarom i mobitelom s kojim snima kao da ne vjeruje koliko je ljudi došlo na njegov koncert u Zagrebu.

Uslijedio je poprilično hipnotizirani ritam popraćen bluesy orgazmičnim solažama od kojih su svi popadali u trans. Stvarno treba napomenuti kako Two Feet zaista odlično svira gitaru, a pjesme mu stvaraju uvjerljivu dozu napetosti poput nekih filmskih trilera. Između pjesama nije bio previše pričljiv. Osim zahvaljivanja, spomenuo je u par navrata kako mu je Hrvatska predivna zemlja.

Foto: Martina Mataković

Two Feet iza sebe ima četiri studijska albuma, a svoju prepoznatljivost je stekao nakon singla “Go Fuck Yourself”, dok je sa svojim drugim singlom “I Feel Like I’m Drowning” dosegnuo prvo mjesto na američkim alternativnim ljestvicama. U sklopu svoje aktualne turneje “Euro Tour 2024”, Zagreb se jedini našao na popisu koncerata u regiji. Spomenuti hitovi izazvali su opći delirij kod publike, pa je tako uslijedilo i zborno pjevanje istih, a Dess je bendu dirigirao smjer himničnih pjesama kako bi se našli u ritmu. U tom cijelom preljevu emocija na pozornicu je doletio i grudnjak koji je kasnije krasio stalak za mikrofon.

Sve u svemu, bila je to vruća večer nabijena emocijama, a Two Feet je ime koje sigurno trebate doživjeti. Za kraj bi samo spomenuli organizatora Honeycomb koji se od početka nametnuo kao ozbiljno ime na našoj sceni sa sve boljom koncertnom ponudom.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE