Samo nekoliko mjeseci nakon rasprodanog zagrebačkog koncerta, nizozemska senzacija vraća se u Hrvatsku! Thai funk četvorka YĪN YĪN nastupit će na Velvet festivalu u četvrtak, 27. lipnja u sklopu svoje velike turneje kojom promovira treći studijski album “Mount Matsu”. U očaravajućem ambijentu plaže Medane u Puntu na otoku Krku uz YĪN YĪN će na Velvetu od 26. do 30. lipnja 2024. godine nastupiti više od 50 inozemnih i regionalnih artista koji će na otok donijeti zvuk ljeta i soundtrack najljepših mediteranskih zalazaka sunca.

YĪN YĪN je nizozemski kvartet koji čine Kees Berkers na bubnjevima, Remy Scheren na basu, Robbert Verwijlen na klavijaturama i Erik Bandt na gitari. Njihova je glazba šareni kaleidoskop žanrova, a spaja psihodeliju, azijski funk iz 60-ih i 70-ih, disko, neo-surf rock te raskošne pejzaže različitih drugih zvukova i utjecaja. Svoj su debitantski album “The Rabbit That Hunts Tigers” objavili 2019. godine, dok je drugo studijsko izdanje “The Age of Aquarius” uslijedilo tri godine kasnije, a objavljeno je za najbolju world music izdavačku kuću Glitterbeat Records čiji je suosnivač legendarni Chris Eckman.

Uz zanosne nastupe uživo diljem Europe, čarobna je četvorka nastavila razvijati svoj zvuk i širiti paletu melodija i harmonija te u siječnju 2024. godine objavila i svoje najzrelije izdanje “Mount Matsu”. Trećim je albumom YĪN YĪN predstavio svoj novi, organski zvuk snimljen  u stvarnom vremenu u prostoriji za probe, s produkcijskom estetikom live bendova 70-ih ukalupljenih u analognu toplinu. U sklopu svoje velike ljetne turneje kojom promoviraju “Mount Matsu”, a koja će ih odvesti u čak 30 gradova kroz Europu i Aziju, nastupit će i na pozornici Velveta drugog dana festivala, u četvrtak 27. lipnja te posjetitelje odvesti na eterično putovanje transcendentalnim glazbenim svjetovima.

Srijeda i četvrtak, 26. i 27. lipnja 

Otvorenje festivala održat će se u srijedu, 26. lipnja, ulaz na event bit će slobodan, a za zvučnu će se kulisu uz plesne kubanske ritmove pobrinuti višestruko nagrađivani bend Cubismo. Osim za YĪN YĪN, drugi je dan festivala rezerviran za milanski DJ duo Eternal Love, regionalne zvijezde IDEM-a, Vizelja, Ivu Lorens i Slow Cured, a na stage će se popeti i sjajni Might Delete Later, Ed Longo, SunnySun, Hibou, Herzog i Simen.

Petak, 28. lipnja 

Užarenu atmosferu vikenda na Velvetu u petak će rasplamsati neponovljiva talijanska italo disco legenda Pino D’Angiò, magični Stella & The Longos, dreamcastmoe, Nejc Pipp, čuvarkuća, Jymenik, D. i Reper iz Sobe. Vruću ljetnu večer začinit će i lista pomno selektiranih DJ-eva: Millos Kaiser, Nikola Vemić, Bibi Seck, SZCH, Tommiboy, Sergej Krstić, Dulash der DJ, Zolium, DJ Turbomaximus, Marin B., RokoRokoRoko te Zazi b2b Mima.

Nezaboravno iskustvo ljetnog festivala u zanosnom pejzažu plaže Medane i otoka Krka kulminirat će u subotu. Na pozornicama će zasjati renomirani svjetski DJ Hunee, egzotični glazbeni kolektiv Parbleu te regionalni glazbeni junaci Svemirko, Ki Klop, Rouzi, Sitzpinker i Mitsko Biće. Za klupsku i plesnu atmosferu na plaži mora koja će trajati čitavu večer do ranih jutarnjih sati brinut će se Adriatic Social Club, Phillie P, Little Lu, Legalize Lambada, Bianca Intensa, Aleksandra Marr, Diego Console, Ana Simonović, Marko Friedl te Glorex b2b Pholia.

Krajem lipnja Punat će odašiljati najljepše ljetne vibracije kvalitetne glazbe, lifestlylea i kulture. Osmo izdanje Velvet festivala od 26. do 30. lipnja 2024. godine na četiri će pozornice prekrasne plaže Medane dovesti svjetske i regionalne artiste koji će postati soundtrackom vrućih ljetnih večeri. Uz morski zrak, lagani povjetarac i sunčeve zrake posjetitelji će festivala dane moći provoditi na sunčanju i kupanju na predivnim jadranskim plažama i uvalama.

Osim toga, sretnici koji su na vrijeme ugrabili karte zalaske će sunca dočekati na boat partyjima i cruisingu uz DJ setove, ples i kupanje.

U prodaji su dostupne weekend ulaznice za petak i subotu po cijeni od 49 eura, dok je za festivalsku ulaznicu potrebno izdvojiti 59 eura. U ponudi su i jednodnevne ulaznice po cijeni od 30 eura, a mogu se kupiti online putem platforme CoreEvent.

Velvet festival mladim otočanima i otočankama od 18 do 27 godina nudi posebnu akciju. Dostupne su ulaznice po čak 70% jeftinijoj cijeni za jedinstveno festivalsko iskustvo! Otočani i otočanke festivalsku ulaznicu mogu kupiti po cijeni od 24 eura, a ulaz na festival bit će moguć uz predočenje osobne iskaznice i dokaza o prebivalištu na otoku Krku. Ulaznice su dostupne u sustavu CoreEvent.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE