Da se maleni apsurdi događaju svakodnevno oko nas, dokazuje i preporučeno pismo koje je primio Damir Avdić prije nekoliko dana. Naime, Avdića se u Sloveniji oduvijek cijenilo, a svima je poznata činjenica i da živi već šest godina u toj državi sa svojom suprugom, s kojom ima i dvoje djece. Na teritoriju Slovenije piše knjige, stvara svoju glazbu te glazbu za kazališne predstave, ali za Sloveniju to možda i nije dovoljno. 

 

U pismu pravne jedinice Ljubljana stoji kako se Avdiću odbacuje zahtjev o produljenju privremenog boravka. Jednostavnije rečeno, Damir Avdić u Sloveniji više ne može ostati. Iako ima status kulturnog djelatnika, vrlo lako bi ga mogao izgubiti s ovom odlukom te u očima Slovenaca postati turist iz Bosne i Hercegovine. U odluci je također pojašnjeno da ona još uvijek nije pravomoćna, a u Mladini govore kako je odluka apsurdna i bezobrazna jer je i Avdićeva žena zaposlena, ostvaruje svoje prihode te redovno plaća sve režije, komunalije, vrtić za djecu i sve što ide uz to. No, za državnu upravu to nije dovoljno. Da bi stvar bila još apsurdnija, u odluci Upravne jedinice Ljubljana stoji kako bi Avdić kao kulturni radnik trebao zarađivati 50 tisuća Eura godišnje, što premašuje i primanja slovenskog premijera Mire Cerara. 

 

 

Da li je možda Avdić postao previše ekstreman sa svojim umjetničkim i kulturnim djelatnostima pa ga Slovenija na ovaj način počinje ignorirati ili je u pitanju nešto drugo? U svakom slučaju, nalazi se u velikom labirintu iz kojeg mu svi želimo da što prije izađe.

 

Foto: Damir Časar

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE