Naziv albuma: Hortus

Izdavač: PDV Records

Datum izdanja: 7. srpnja 2017.

Žanr: Alternative, reggae

Trajanje: 47:13

Broj pjesama: 8

 

Waitapu dolazi iz Čakovca i to je manje-više sve što se može reći o njima. Samozatajna ekipa iz benda vrlo je vjerojatno prepustila slušateljima ono bitno – samo slušajte glazbu i ne obraćajte pozornost ni na jednog od nas. Stoga već na preslušavanju prve pjesme s albuma Oglas može se osjetiti mješavina nekoliko glazbenih žanrova. Naravno, s obzirom na svoje pomicanje glazbenih granica, mora malo i duže trajati, pa tako prva pjesma na albumu traje preko šest i pol minuta. Nastavlja se tu slična vibra i s idućom pjesmom, Twisted Choban.

Na trećoj pjesmi sam dobio malo jasniju sliku. Chrom Dioxid bi savršeno, ali stvarno savršeno sjeo kao soundtrack za neku računalnu igru tamnije svemirske tematike (gledam na tebe Starcraft!), a pri kraju se osjeti doza industrial metala pa bi se tu mogao spomenuti i Red Alert. Deca, moja deca isto mi je definitivno sjela odmah na prvu. Odlična je igra aranžmana gdje se u pola pjesme jednostavno sve minimalizira i onda opet sve počinje ispočetka.

Najduža pjesma na albumu, Cat Under a Helmet traje čak osam minuta. Možda će se činiti i predugačkom na prvi spomen trajanja od osam minuta, no tu se ne treba komplicirati. Treba samo sjesti, pustiti pjesmu i uploviti u istu. U Jeux, koliko sam mogao zaključiti, bas gitara vodi glavnu priču kroz cijelu pjesmu. Pred kraj albuma, dolazi Safe Zone. U toj pjesmi ima zanimljivo gostovanje Remi iz Elementala koja ponavlja određene stihove i stvarno zvuči ”haunting”. Zadnja stvar na albumu, Chapter Zero, malo jest teže sjela na prvo slušanje, ali nakon nekoliko ponavljanja iste, upornost se isplatila. U njoj stvarno ima miješanja dosta žanrova koji daju dozu kaotičnosti pa sam uvjeren da neće baš svima dobro sjesti.

U svakom slučaju, vrlo neobičan album, kratak, ali izuzetno slušljiv, sa zanimljivim instrumentalnim dijelovima i kompleksnim aranžmanima. Uvjeren sam da će se nekima neke pjesme s albuma pronaći na ”chill out” playlisti.

 

  1. Oglas
  2. Twisted Choban
  3. Chrom Dioxid
  4. Deca, moja deca
  5. Cat Under a Helmet
  6. Jeux
  7. Safe Zone
  8. Chapter Zero

 

82%
82%
  • 8.2
  • User Ratings (2 Votes)
    9.6
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE