Ništa manje od ovakve karizmatične umjetnice nije ni bilo za očekivati. U subotu 10.11 čast otvaranja blues/jazz spektakla – koncerta Beth Hart pripala je domaćoj vokalnog snazi Tini Kresnik.

Svima poznata kao članica sastava Parnog valjka, iza 20:00 sati počela je zagrijavati zagrebačku publiku s coverima poznatih rock klasika i nekim autorskim pjesmama. Kako bi izvedba bila potpuna s gostom iznenađenja, Akijem Rahimovskim otpjevala je duet s pjesmom „Dok je tebe“. Prvi redovi Boogalooa već su početkom Tininog nastupa bili popunjeni, a iščekivanje božanskog glasa osjećalo se u zraku!

Foto: Matej Čelar

Nešto malo iza 21:30 sati, unatoč malim poteškoćama s tehnikom i ozvučenjem na pozornici je zasjala kako glasom, tako i cijelim svojim bićem, Beth Hart i to s pjesmom „For My Friend“. Pjesmu je snimila s dugogodišnjim glazbenim suradnikom Joe Bonamassom, a potom je slijedio fluidni prijelaz kakav samo Beth može napraviti s pjesmom „Close To My Fire“. Nevjerojatna žena, koja svojom izraženom seksipilnošću izvodi zavodljivi blues i zavodi kompletnu publiku!

beth hart booglaoo

Foto: Matej Čelar

Nakon što nas je približila svojoj vatri i podijelila ju s nama, sjela je za klavir i otpjevala jazz pjesmu „Swing my thing“. U svih dvadeset pjesama koje je izvela i proživjela zajedno s nama mogli smo čuti snažan, jak, moćan i motivirajući vokal koji je istovremeno grub i nježan!  Potom nas Beth odvodi u izvedbu izvrsne obrade pjesme Toma Waitsa „Chocolate Jesus“ .

Beth Hart boogaloo

Foto: Matej Čelar

Apsolutna zavodnica najavljivala je svaku pjesmu koju će otpjevati te uz njih dodavala zanimljive i intrigantne uspomene ili situacije koje su vezane uz pojedinu pjesmu. Tako nam je za izvedbu pjesme „Lay Your Hands“ rekla kako je ovo zavodljiva pjesma koja govori o fizičkoj privlačnosti i seksu te je upravo s takvom energijom i izvela pjesmu.

Beth Hart Boogaloo

Foto: Matej Čelar

„Let’s Get Together“ je pjesma plesnog ritma s novog albuma za koju nam je Beth simpatično ispričala kako je pjesma posvećena nevjernom dečku kojeg je prevarila s njegovim bratom. Odnos i komunikaciju s publikom održavala je puna dva sata koncerta, nasmijavala nas je i istovremeno pobuđivala emocije tuge i sreće, i to kroz sve pjesme. Kako je i sama najavila, niti jedan koncert joj nije isti – tako nas je iznenadila i pokazala umijeće sviranja na klaviru, gitari i bassu. Negdje sredinom koncerta, sjela je na stolicu u kratkoj, crnoj, uskoj haljini i mrežastim čarapama te je uz osvjetljenje i zvuk gitare, a zatim i bassa djelovala kao božica.

Beth Hart booglaoo

Foto: Edita Prgomet

Odlično nas je vodila kroz svoju vatrenu priču, imala je savršen balans bržih blues i rock pjesama poput „Baddest Blues“ , „Jazzman“ i „Baby Shot Me Down“.  Otvoren i pristupačan odnos imala je i prema svojim kolegama kojima je nekoliko puta viknula: „Come On Booyz“ – kada ona to izgovara onda to zvuči nevjerojatno seksipilno i moćno, s pomalo teksaškim naglaskom popraćeno dobrim beatovima.

Iako su se nakon koncerta čula negodovanja oko neizvođenja pojedinih pjesama poput:  „I’d Rather Go Blind“, „I’ll Take Care Of You” i „Caught Out In The Rain” – Beth nema razloga za opravdavanje jer osim što je rasprodala Boogaloo, priuštila je puna dva sata plesa, radosti, lijepih i zanimljivih sjećanja, prenošenja emocija te zahvale i ljubavi. Vokalna rock izvedba s dubokim i dugačkim vriskovima podsjeća na Janis Joplin tako da mogu zaključiti da je Beth jedna od najkvalitetnijih i najposebnijih ženskih pjevačica i glazbenih umjetnica na svijetu. Cijelu priču završila je pjesmom istoimenog albuma i ove turneje: „Fire On The Floor“.

Ovo je bio njezin prvi nastup, ali nadam se ne i zadnji. Ovacije publike i atmosfera su bili zaista na zavidnoj razini, a Beth i njezin bend su nas na kraju srdačno pozdravili i zahvalili na prekrasnoj zajedničkoj atmosferi.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati na sljedećem linku.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE