ŠouŠouŠou 2017. je ime zanimljivog dvodnevnog događaja koji se 15. i 16. 9.  održava u Vinkovcima. Događaj je likovno-glazbenog karaktera, a glavni glavni cilj mu je predstavljanje mladih talentiranih likovnih umjetnika i glazbenika.

U dva dana, 15. i 16. 9. 2017., u prostoru bivšeg, već kultnog vinkovačkog kafića “Walkow” (H.D. Genschera 23c) održat će se “Šoušoušou 2017”.

Prvi dan (15.9.)

Prvi dan, petak 15.9. održat će se besplatna izložba likovnih radova mladih umjetnika u nastajanju, uz glazbenu podlogu ambijentalne glazbe i after party uz  lo-fi, disco, funk i house zvukove.

Svoje će radove predstaviti:

Diana Mataković (Vinkovci)
Matea Šimunić (Vinkovci)
Čardak (Županja)
Artu Ditu kolektiv – Smelly Feet GuyKopito Zla i Mop Hap (Zagreb)
Simona Uzelac (Osijek)
Ana Čolaković (Vinkovci)
Gabrijela Perak (Vinkovci)
Iva Muškić (Vinkovci)

plakat šoušoušou

Artwork: Simona Uzelac

Drugi dan (16.9.)

Za drugi dan ŠouŠouŠoua zadužena su tri mlada talentirana benda iz Hrvatske: Svemirko, Dog’s Beach i Harvo Jay.

Ulaz na koncert moguć je uz donaciju od minimalno 10kn (rakijica free), što je i više nego dovoljan razlog za doći i za malo kuna poslušati tri odlična benda.

Svemirko (Zagreb)

Svemirko je peteročlani jangle/synth pop bend, nastao kao glazbeni projekt Marka Vukovića. Bend je privukao pažnju prvim singlovima  Zbogom proleteri i Noćni pokreti, kao i sa studijskim prvijencem – albumom Vanilija. Nakon uspješnih studijskih pohoda, Svemirko je u peteročlanom sastavu ove ljeto osvojio dio Jadrana i to svojim prvim nastupima  užvio na SuperUhu, Velvet Festivalu, Veloj Luci s Bitipatibijem i Nežnim Daliborom i drugim svirkama kojima je demonstrirao kvalitetu i opravdao hype koji se u zadnje vrijeme vrti oko ovog sjajnog projekta.

Dog’s Beach (Zagreb)

Dog’s Beach se oformio na proljeće 2016. godine u Zagrebu, povodom 3. Trash Will Smash izložbe gdje se sakupilo ”par pasa” i nastao je bend, k’o stvoren za plažu sa psihodeličnim surf zvukom. Iako se postava mijenjala, većina članova je bila i još je aktivna u mnogim drugim projektima kao što su Trash Will Smash i Artu Ditu kolektiv  koji će  predstaviti svoje radove prvi dan ŠouŠouŠoua.

Harvo Jay (Osijek)

Harvo Jay je eksplozivni osječki math rock/dream noise trojac koji je nastao iz samostalnog projekta frontmena Hrvoja Dešića. Sjajno su osvježenje na lokalnoj, pa i  regionalnoj sceni koju polako osvajaju svirkama, nakon što su objavili prvi LP. Svojom kvalitetom, energičnim nastupima, čestim dinamičkim promjenama pokazali su se kao kvalitetan tračak nade posrnule osječke alternativne scene.

 

Dodatne informacije o ŠouŠouŠouu možete dobiti na službenoj FB stranici, kao i službenom FB eventu.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE