Danas su objavljena nova dva izvođača koja će nastupati na 4. SuperUho Festivalu, koji se lokacijski smjestio u intimnom prostoru nekadašnjeg hotela Marina Lučica na južnom ulazu u prekrasni Primošten te je to ujedno i prostor koji se nalazi na svega par desetaka metara od jedne od najljepših plaža na Jadranu.

Dva nova imena, koja dodatno obogaćuju impresivnu postavu dosad objavljenih izvođača: Billy Bragg, Shellac, Conor Oberst, Sara Renar i Gracin, su manchesterski Buzzcocksi, poznati kao očevi pop puncka i jedni od utemeljitelja indie žanra te kanadska producentica i glazbenica iz Hamiltona, Jessy Lanza, poznata po suradnji s Caribouom na njegovom posljednjem albumu.

Buzzcocks su engleski punk-rockeri  koje su 1976. osnovali gitarist Pete Sheley i pjevač Howard Devoto koji je, razočaran punkom, napustio bend, a kasnije osnovao Magazine. Objavili su tri studijska albuma u toj izvornoj fazi djelovanja grupe, no posebno će se bitnom pokazati kompilacija “Singles Going Steady”, na kojoj su se našli brojni današnji pop punk klasici poput “What Do I Get?”, “Ever Fallen In Love” ili “Orgasm Addict”. Album je licencno objavljen i u tadašnjoj Jugoslaviji te je s albumima Gang Of Four i Magazine presudno utjecao na ovdašnji punk i ono što će s vremenom postati poznato kao novi val. Od 1981. Buzzcocksi su u više navrata prestajali s radom i jednako tako više puta mijenjali ritam sekciju, da bi zadnjih 10 godina djelovali u istoj postavi.

Kao što je već navedeno, Jessy Lanza sjajna je producentica i glazbenica koja je pažnju svjetske javnosti na sebe skrenula 2013. izvrsnim albumom prvijencem “Pull My Hair Back” objavljenim za cijenjeni britanski Hyperdub Records. Navedeni je album napisala i snimila sa svojim partnerom Jeremyjem Grenspanom iz Junior Boysa, a u nizu hvalospjeva kojima je bio obasut ističe se cijenjeni britanski Guardian koji je proglašava “posljednjom i vjerojatno najznačajnijom novom nebeskom soul djevojkom”

Još jedna pozitivna stvar ovoga festivala je što će kao i posljednjih godina na svim ključnim lokacijama biti dostupan besplatan wi-fi zahvaljujući Iskonu, koji je partner i generalni sponzor SuperUha. Središnji dio festivalskog prostora i ove će godine postati Iskonova zona opuštanja, koja će tako u spoju s festivalskom plažom ponovo biti sastavnim dijelom i omiljenim okupljalištem festivalskih gostiju, kako tijekom dana, tako i navečer u pauzama između nastupa izvođača.

Do 18. ožujka, još samo devet dana, ulaznice će se moći kupiti po cijeni od 220 kuna, a do istog će se datuma moći kupiti i kamperske ulaznice po cijeni od 90 kuna. Nakon toga cijena festivalskih ulaznica za četvrto izdanje SuperUho Festivala će biti 250 kuna do 18.6., 290 kuna do 7.8. te 320 kuna na samom ulazu. Također, cijene kamperskih ulaznica nakon isteka razdoblja prodaje drugog promotivnog paketa će biti 120 kuna do 18.6. te 150 kuna do 9.8. Ako se odlučite za kupovinu kompleta koji omogućava posjet svim događanjima u sklopu festivala te petodnevno kampiranje, cijena paketa iznosi 310 kuna još samo devet dana.
Ulaznice se mogu kupiti u:
Turistička agencija Laguna (Tepli bok 25), Primošten
CD Shop Butiga (Jurja Šižgorića 2), Šibenik
Caffe bar Basket (Domovinskog rata 42), Split
Dallas Music Shop (Splitska 2), Rijeka
Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb
Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb te putem web stranica Rockmarka i Dirty Old Shopa
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE