Na dan svetog Stjepana, 26. prosinca, Osijek je bio bogatiji za jedan kvalitetan glazbeni događaj. Takozvani ‘Party godine’ bio je organiziran u Kinu Slavija te je tom prigodom održan nastup brojnih rap izvođača od kojih svakako treba izdvojiti headlinere, popularnu beogradsku rap grupu Prti Bee Gee potpomognutu legendarnim Ajs Nigrutinom, na koje ne treba trošiti previše riječi u uvodu izvještaja, pa ćemo krenuti kronološki po nastupu svih izvođača.

 

Brojne predgrupe obilježile su koncert pa su tako prvi pred tada malobrojne posjetitelje izašli Šljeki & Knekam. Baranjski dvojac koji je bio gost miXetinog intervjua u našim početcima i koji nastupa već dugo zajedno izveo je nekoliko pjesama po kojima su nešto poznatiji u okvirima Osijeka i Baranje, no nažalost veća podrška i feedback publike je izostao.

 

Nakon njih, nastupali su zajedno belomanastirski izvođači, dvojac iz Bratske Opomene te uz njih Uroš Janković. Slično kao i za nastup Šljekija & Knekama, ni oni nisu doživjeli veću podršku publike, no svakako je poželjno pohvaliti dečke na trudu i volji za nastupom.

 

 

Nešto veću podršku publike imali su, može se reći, ‘domaći dečki’. Prvi od njih bio je reper poznatiji kao Robi, ili u zadnje vrijeme Outsider. Pri Robijevom nastupu zamjetan je bio veći dolazak ljudi bliže bini te nešto veći feedback prilikom izvođenja pjesama. Također, njemu se na nastupu pridružio prijatelj i kolega T0mba iz grupe Loš Utjecaj.

 

 

Loš Utjecaj bio je idući izvođač koji je zagrijavao sve veće mnoštvo, koje se opuštalo ispijanjem piva i laganim drmanjem glava ne neke poznatije stvari mladih Osječana, T0mbe, Phana te trećeg člana, Kafi Extra. Značajno je što je potonji bio u komuni godinu i nešto, pa mu je ovo bio prvi live nastup nakon izlaska, a nadamo se da će ih biti još te da se mladi reper neće više suočavati s paklom raznih opijata i komune.

 

 

Gosti iz Vinkovaca bili su posljednji ‘warm – up’, a taj trojac sačinjavali su Siky, beatboxer Lil’ Bear te RoPe.

 

Nakon njih, izašli su već dugoočekivani Prti Bee Gee, te Ajzak Barabčina. Sama njihova pojava među prisutnima izazvala je erupciju oduševljenja, približavanje bini, a brojni koji nisu slušali predgrupe su ušli u prostor bivšeg Kina.

 

 

Trojac izvođača, koji uz Bvanu i Timbea čine grupu 43zla imali su šarolik repertoar, pa su tako izvodili mješovite stvari, što solo pjesme Prti Bee Geea (‘Air Max’, ‘Ćale’, ‘Drogiranti’, ‘Ispeci pa reci’, ‘Klabing’, ‘Moja gudra’, ‘Ombre’, ‘U dresu Redži Milera’, ‘Str8 no more’, ‘Sve je pod kontrolom’), pjesme 43zla i zajedničke kolaboracije članova (‘1,2 akcija’, ‘Pljačka’, ‘Dileri’ – poseban pozdrav za Bvanu, ‘Crno vs Belo’, ‘Barabe na Adi’), pjesme Bad Copyja (‘Esi mi dobar’) te solo opus Ajs Nigrutina (‘Bekam’, ‘Žirafa’, ‘Spejs Nigrutin’, ‘Bitove sinovac’, ‘Indo Grasa’, ‘Kapela’, ‘Ljuti nachos’, ‘Zakuv’o sam čaj’, ‘Pajp’, ‘Papučar’, ‘Proleće’, ‘Skit Asher’) tako da su svi mogli biti zadovoljni količinom odrepanih pjesama. Posebne pohvale idu i Eufratu koji se u jednom trenutku spustio skroz među publiku i repao u glas sa oduševljenim okupljenima. Hvalevrijedan nastup jedne od najvećih atrakcija rap glazbene scene u regiji oduševio je, vjerujem, mnoge, kao i mene samoga, a to pokazuje i velika brojka okupljenih kao i velika brojka onih koji su povodom završetka nastupa ekspresno napustili prostorije Kina Slavija.

Nakon zvijezda večeri DJ Oliver te DJ Dak zabavljali su one malobrojne koji su ostali.

Može se reći da je opravdan naziv eventa ‘Parti godine’, a veselimo se ovakvim rap eventima i u narednoj godini, s nadom da će ih biti još više!

 

Fotografirao: Luka Bortoletto

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE