Svuda je lijepo, ali kod kuće je najljepše. Očito stara poslovica vrijedi i za nastupe Krankšvestera, sve profiliranije hrvatske rap grupe, čiji su tekstovi poznati kao odlična ukomponiranost vulgarizama i kvalitetne zafrkancije. Nakon prvog mjeseca i nastupa u nažalost ugašenom Klubu Mini Teatar te na 14. po redu Pannonian Challengeu, momci su se ponovno vratili na nastup u grad u kojem je sve počelo.

Promovirajući albumsko izdanje s kraja prošle godine, iza njih je zaposleno ljeto, nastupi širom Lijepe Naše, no povodom svakog povratka kući Davor Miletić 3ki Stil i Hrvoje Marjanović Sett stvaraju poseban doživljaj, događaj koji nije za propustiti ako ste u prilici pohoditi. Takav slučaj bio je i ovoga puta, u podrumu osječkog kluba Exit.

 

Podrumska koncertna prostorija nije naročito velika, pa su se mnogi pitali kako li će se u nju natrpati 400 navodnih posjetitelja sa događaja na Facebooku. Premda je jučer svakako bila gužva, dojma smo kako je u Exitu nastup održan pred nekih 200 do 300 ljudi. Što je opet lijepa brojka, a uzmemo li u obzir cijenu ulaznice od samo 20kn, možemo zaključiti da je koncert bio vrlo pristupačan za posjetiti.

Što se samog nastupa ovog dvojca tiče, klasika. Energična kombinacija repanja i deranja u mikrofon, u glas s publikom, odlično ozvučenje i jednako odličan DJ Oliver Krivić za ‘mixetom’. Kako svaki koncert obiluje i pjesmama sa prvog albuma, takav je bio i sinoć. Svojevrsnim ‘Očenašem’ na Švester način započinje simfonija. Nakon njega, redom su se izmjenjivali ‘Disko rak’, ‘Mae geri’, ‘Moj kurac je odavno prekinio s tobom’, ‘Ružne ribe jebu se ko zmajevi’, ‘Pa ti radi vani’, ‘Zauvijek u klubu’, ‘Znam ko te jebe’, ‘Vrum – vrum’, ‘Shimmy Shimmy Ya’, ‘Nakon šore’, ‘Mama zovi dilera’, ‘Rđav trombon’, ‘Ljetna shema’, ‘Šiznit, dio treći’, zatim posveta Tupacu – ‘Krankaveli’, ‘Taj novac’, ‘Motovun’, ‘Svekar’, ‘Parada ti vani’ i druge pjesma idealne za eksplicitno densanje u klubu uz neizbježne seksualne aluzije.

 

Nakon što su dvosatni koncert priveli kraju u približno 02:00h iza ponoći, publika je počela prazniti klub a samo rijetki su svoju vikend svakodnevicu odlučili nastaviti u Exitu. Još jedan klasičan nastup ovog dvojca, kao što rekoh, koji bi vam trebao biti na nekakvoj listi 50-100 stvari koje morate doživjeti prije nego umrete, ne znam, tako nešto. Lijep pozdrav do idućeg koncerta, a bit će ih.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE