Izdavač: Samostalno izdanje

Datum izdanja: 19. veljače 2018.

Producent: Matej Zec

Žanr: Alternativni rock

Trajanje: 40:37

Broj pjesama: 8

 

Jedan od najboljih albuma 2017. godine, onaj sjajne riječke petorke Jonathan naziva „To Love“, nedavno je dobio svog izravnog nasljednika. „To Hold“ je još jedno impresivno djelo glazbenih genijalaca kojima kreativnosti zbilja nikada ne nedostaje. Ljestvica koju su si postavili vrlo je visoko, no izgleda kako za Jonathan niti ta prepreka još jednom nije nedostižna.

Novi album nastao je u studiju Marka Mrakovčića i riječkom „G.I.S.“-u te pod producentskom palicom već dobro poznatog suradnika benda, Mateja Zeca. Omot albuma, koji nas i vizualno povezuje s prethodnim, djelo je Mislava Lešića Džedaja, dok se za fotografiju pobrinuo Filip Gržinčić.

„Way To Go“ prva je numera albuma koja nam donosi prepoznatljivi zvuk i identitet Jonathana – glazbu koja vas iz stanja kakve opuštenosti i melankolije polagano vodi prema zagonetnom, uvijek poprilično uzbudljivom i energičnom klimaksu. Istim se ritmom nadovezuje i ekspresivna „Seasons“ koja uz moćni volak Zorana Badurine polako otvara koncepciju duboke i ponekad mračne kompleksnosti samog albuma. Potom slijede i dva najavna singla albuma. Nakon „Something To Cry About“ koja nas punk prizvukom vraća prvijencu benda, slijedi laganija i emotivna „I Never Meant To Be There“.

Bend nam novim albumom predstavlja i svoj prvi duet i to s kantautoricom Dunjom Ercegović poznatijom kao Lovely Quinces. Nakon vokalno razorne „I Don’t Mind“, „Monkeys“ je zasigurno vrhunac ovog izdanja, sve ono zbog čega Jonathan zaslužuju biti među prvim imenima i svjetskih indie-rock festivala. Post-punk stvar „Wake Up Call“ sa svojim synth dionicama dovodi nas do najenergičnijeg dijela albuma i nesumnjivo budućih najžešćih koncertnih trenutaka. „To Hold“ se zatvara baladom „Gone“ pažljivo nas ostavljajući s ponekom dozom sjete.

Jonathan su tako svojoj diskografiji dodali još jedno izvrsno izdanje poprilično različito od „Blissa“, ali i pomalo od njegova nasljednika. „To Hold“ čini skladnu cjelinu koja ugodno iznenađuje svojim raznovrsnim pjesmaa, a ponajviše promjenama ugođaja koji iznova oduševljavaju svojom svježinom. Kako god bilo, treba naglasiti da koje god izdanje benda uzeli, teško da ga nećete zavoljeti, a još teže ispustiti iz vaših ruku.

 

  1. Way To Go
  2. Seasons
  3. Something To Cry About
  4. I Never Meant To Be There
  5. I Don’t Mind
  6. Monkeys
  7. Wake Up Call
  8. Gone
95%
95%
  • 9.5
  • User Ratings (4 Votes)
    6.8
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE