Kultni norveški black metalci Satyricon se po treći puta vraćaju u Zagreb.

U ponedjeljak 19. ožujka Satyricon će u zagrebačkom klubu Boogaloo održati svoj treći zagrebački koncert, a predgrupa na ovoj turneji im je fantastični grčki thrash metal band Suicidal Angels. Koncert organiziraju MH Concerts i Twilight Promotion. 

Satyricon dolaze iz Osla, osnovani su 1991. godine i jedni su od pionira black metal scene. Njihov prvi album Dark Medieval Times iz 1994. godine slovi za jedan od najutjecajnijih albuma tog žanra, iako je njihova najpoznatija pjesma iz tog doba, u isto vrijeme i jedna od najkultnijih black metal pjesama općenito, Mother North sa njihovog trećeg albuma Nemesis Divina iz 1996. godine.

S tim albumom zaokružuju svoju black metal fazu i kreću korak dalje stvarajući svoj novi zvuk, kombinirajući black metal s alter metalom te stvaraju svoj prepoznatljiv zvuk s tipičnom alter metal gitarom, Frostovim teškim ritmovima i prepoznatljivim Satyrovim vokalom. S posljednjim albumom Deep Calleth upon Deep su otišli još korak dalje gdje su zaplovili u doom i gothic vode, no zadržali svoj prepoznatljiv zvuk.

Do danas su objavili devet studijskih albuma i slove za jedan od najzanimljivijih bendova na metal sceni.

Cijena ulaznice iznosi 170 kuna u pretprodaji, a na sam dan koncerta cijena će biti 190 kuna. Ulaznice se mogu kupiti preko sistema EVENTIM, te u glazbenoj knjižari Rockmark i Dirty Old Shopu.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE