MIMO je ovaj mjesec počeo malo drugačije nego inače. Bolje rečeno, počeo je naopačke.

Foto: Matej Čelar / M^3

Portman i ZMaJ bendovi su koji su predstavili svoje radove. No iako je Portman zasigurno žešći od dva benda, on je otvorio ovaj koncert umjesto da ga zatvori. Dečki iz Našica već 14 godina zajedno eksperimentiraju s glazbom. Nakon godina eksperimentiranja, pronašli su se u rock glazbi, no kombinirajući različite podžanrove i elemente poput math rocka i ambijentalnih zvukova dolaze do svog unikatnog zvuka. Tročlani bend, s basom, bubnjevima i gitarom, no i s divljim poigravanjem od strane light majstora, publiku su zagrijali za kolege iz Virovitice.

Foto: Matej Čelar / M^3

U radijskoj pauzi sudjelovala su neka poznata imena – Luka Čapeta, koji je na MIMO-u već bio, ali na pozornici u ulozi glazbenika, i Dunja Kučinac, radnica u kulturi, književna komparatistica i povjesničarka umjetnosti. Iza Luke stoji rad u bendovima poput MILK, On, pa i poznata Mimika Orchestra, a Dunja se u posljednjih nekoliko godina bavi dokumentiranjem i istraživanjem domaće nezavisne kulturne scene u Centru za dokumentiranje nezavisne kulture.

Foto: Matej Čelar / M^3

Nakon njihovih par riječi, osvrta na Portman i najave ZMaJa, na pozornicu su istupili svih devet članova. Ovaj eksperimentalni rock sastav iz Virovitice predstavio se uz malo mirnije tonove. Ekskluzivno za ovaj koncert kompozitori Mak Murtić, Leo Beslać, Jurica Hrenić te Antonio Ivan Šangulin napisali su međustavke koje su ukomponirali u materijal sa ZMaJevog prvog albuma. Od puhačkih do gudačkih instrumenata, zvukova sa syntha, gitare i vokala, pa sve do pjesama koje u sebi imaju – megafon. Potrudili su se i za vizualni dio koncerta, te su se pokraj njih na platnu vrtjeli animirani isječci.

Do slijedećeg MIMO koncerta ostaju nam snažni rock tonovi iz ove večeri, a za slijedeći koncert Medijski Inventar Muzičkih Originala dovodi Spleen G i Otpisani Klan.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE