Sinoć je u zagrebačkoj Tvornici Kulture po prvi puta nastupala njemačka indie senzacija Milky Chance.

No, iako nisam znao većinu pjesama (na moju veliku žalost), pogotovo ovih novijih s drugog albuma (prvog sam isuviše preslušao), odlučio sam se uvjeriti uživo u njihov nastup. Bend koji je prošao razne velike svjetske festivale – Coachella, Lollapalooza…na svojoj je svjetskoj turneji Blossom na veliku radost hrvatske publike, došao i u Zagreb. Bend koji se 2013. godine proslavio megahitom “Stolen Dance”, pokazao se sinoć kao jedan od vodećih novijih indie senzacija.

Foto: Martina Marić

Kao predgrupa nastupao je mladi Conner Youngblood, umjetnik iz Dallasa, Texas. Skroman, skriven između silnih klavijatura, padova i gitara, ali vidno sretan što može gostovati širom svijeta, ugodno me iznenadio igranjem s loopovima i vocoderom. Isto tako, odsvirao je jednu pjesmu i na banju, što me ugodno iznenadilo. U svojih ravno pola sata nastupa odsvirao je dio svog glazbenog opusa, ali i zabavio publiku svojim backstage-naučenim hrvatskim jezikom. Od “hvala vam” do “volim te”.

Foto: Martina Marić

Točno u 22 sata, točno u sekundu praktički, dečki iz Milky Chancea su počeli sa svirkom. Otvorili su s “Cloud” koja je zvučala kao prava indie rock skakalica. Nastavili su s “Ego” te “Blossom Out”, i već sam se uvjerio da su na koncert došli pravi fanovi. Svaku pjesmu su pjevali u glas. To me samo ponukalo da intenzivnije proučim drugi album. Nakon te tri pjesme, pjevač Clemens Rehbein pozdravio je sve nazočne i odmah krenuo dalje. “Doing Good”, “Firebird” i “Flashed Junk Mind” bile su sljedeće na redu, no meni najdraži dio koncerta (možda čak i od bisa) bile su pjesme “Peripeteia” i “Cold Blue Rain” koja je s usnom harmonikom pogodila staru Gorillaz vibru.

Foto: Martina Marić

Nastavili su s moćnom “Down by the River”, “Sadnessecary”, “Alive” i “Bad Things”. Na setlisti se našla i meni zasad najdraža stvar “Fairytale”, a s idućom pjesmom, akustičnom “Loveland” su me baš dobili – Čisto ogoljena uz zvuk akustične gitare i solo harmonikom. Službeni dio koncerta završio je s “Cocoon”. Naravno, nakon što su napustili pozornicu, publika je htjela još a ekipa se vratila i bis otvorila s njihovim najvećim hitom “Stolen Dance”. Dugački uvod na gitarama je nabrijavao prisutne koji su nestrpljivo dočekali uvodne akorde te pjesme. Večer je završena s produženom “Sweet Sun”. Sasvim dovoljnih i punih sat i pol koncerta. 17 pjesama, bez ijednog covera, pravi pravcati koncert benda koji ima samo dva albuma. Glazbeno uigrani i bez ijedne greške, definitivno su dobili još jednog aktivnog slušatelja njihovog studijskog opusa. Isto tako, vrlo mi je bilo drago vidjeti i uvjeriti se koliko je ljudi znalo i pjevalo njihove pjesme. Instrumentalno, neke pjesme su prerađene za svirke uživo, a to je bilo još veći pogodak. Ako se ponovno odluče doći u Hrvatsku, idem opet svakako!

Galeriju s koncerta pogledajte OVDJE.

Popis pjesama:

  1. Clouds
  2. Ego
  3. Blossom
  4. Doing Good
  5. Firebird
  6. Flashed Junk Mind
  7. Peripeteia
  8. Cold Blue Rain
  9. Down By The River
  10. Sadnecessary
  11. Alive
  12. Bad Things
  13. Fairytale
  14. Loveland
  15. Cocoon
    ——
  16. Stolen Dance
  17. Sweet Sun
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE