Sinoćnja indie electro večer u malom pogonu Tvornice Kulture bila je pun pogodak.

Ima nešto čarobno na tome Islandu. Skoro svakih pet godina pojavi se barem jedan fantastičan band na tome dalekom i mističnom otoku. Zagrebačka je publika u samo par mjeseci imala priliku uživo vidjeti velikane poput Sigur Rosa i Solstafira, a sada je bilo vrijeme za fantastičan Vök. Vök je indie electro band koji je u samo pet godina svoga postojanja osvojio glazbene kritičare i publiku diljem Europe, a i svijeta. U travnju prošle godine, pjevačica Margrét Rán i njena ekipa izbacili su novi album naziva Figure, i od tada su na konstantnim turnejama diljem Islanda i čitave Europe.

Foto: Milan Domagoj Vukšić

Predgrupa za ovaj koncert bio je zagrebački glazbeni duo Side Project, koji stvara žanrovski sličnu glazbu kao i Vök pa su se pokazali kao odličan izbor za otvaranje večeri. U svojih pola sata na pozornici, AnjaLuka  su publici predstavili svoj aktualan album Lonely Boys i poneku stariju stvar. Najupečatljivija pjesma njihovog nastupa je zasigurno bila pjesma Lonely Boys s istoimenog albuma. Svaku je njihovu pjesmu, tada već ispunjeni mali pogon, nagradio s pljeskom. Nakon i više nego solidnih pola sata Side Projecta, bilo je vrijeme za glavne aktere ove večeri.

Točno u 22 sata Vök je izašao pred ispunjeni mali pogon Tvornice Kulture i u nešto malo više od sat vremena oduševio sve okupljene. Zagrebački koncert otvorili su pjesmom Breaking Bones s novog albuma i za koju su nedavno izbacili odličan video spot. Od prvog takta prve pjesme pa sve do kraja nastupa čitav bend je bio oduševljen publikom i atmosferom u dvorani. Nakon pjesme BTO, pjevačica Margrét Rán se obratila publici i zahvalila što smo došli u tako velikom broju. Nakon gromoglasnog aplauza, uslijedila su dva hita s novog albuma, pjesme Waiting Polar. Vokal tijekom izvođenja pojedinih pjesama je bio možda malo i pretih, ali to nikako nije zaustavilo publiku da pjeva svaku pjesmu i uživa u premijernom nastupu ovih Islanđana u Zagrebu.

Foto: Milan Domagoj Vukšić

Nakon vrlo emotivne pjesme Show Me, Margrét se ponovno zahvalila fantastičnoj publici te je rekla kako je ona i čitav njen bend proveo divan slobodan dan u Zagrebu i da im je žao što ne mogu ostati barem još jedan dan da uživaju. Margrét je pitala publiku jesu li za jednu pjesmu na islandskom jeziku, na što je publika odgovorila ogromnim ovacijama i odobravanjem. Izvedba pjesme Við Vökum po mom je mišljenju bila vrhunac večeri. Nakon pjesme Dont’t Let Me Go bilo je vrijeme za malo starije hitove, pa su uslijedile If I Was, Tension Circles na kojima je publika pjevala svaku riječ. Kako se koncert bližio kraju tako je i energija u dvorani samo rasla, pa se na izvedbama pjesama FlotingNight and Day publika napokon i rasplesala. Margrét se u više navrata zahvaljivala svim okupljenima i u više navrata je naglasila kako je oduševljena atmosferom.

Foto: Milan Domagoj Vukšić

Za sam kraju ovog odličnog nastupa, ostavili su možda njihovu i najpoznatiju pjesmu Waterfall na kojoj je publika zajedno s Margrét pjevala svaku riječ pjesme i jednostavno uživala u zadnjim taktovima koncerta. Po završetku pjesme uslijedile su gromoglasne ovacije i aplauz koji je oduševio sve članove benda, pa je Margrét koja je i jedina imala interakciju sa publikom, rekla da ne mogu nikako otići s pozornice u backstage pa će jednostavno izvesti još pjesmu Before. Nakon završetka koncerta čitav band je ostao u blizini šanka i marljivo potpisivao ulaznice, ploče i slikao se s najvjernijim fanovima.

Vök je još jedan odličan bend s Islanda koji u svojim ranim godinama postojanja oduševljavaju pune klubove diljem Europe. Zahvaljujući Los Angles Agency, koji su postali jedini koji mogu dovesti fantastične mlade bandove i one starije velikane, Zagreb je sinoć imao priliku vidjeti odličan koncert. Zagrebačka publika se sigurno zaljubila u Vök, tako da sigurno možemo očekivati povratak ovih divnih Islanđana s novim albumom.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE