Čakovačka dub grupa Waitapu održat će koncert u osječkom klubu Oxygene, pod okriljem programa Dub Delivery, u petak, 2. ožujka ove godine.

“Waitapu je 2010. izdao debi album Bassonic Lodge za francusku etiketu Fresh Poulp Records. Prirodna povezanost s francuskom dub scenom i time izvorom nadahnuća osigurava bendu koncerte diljem Francuske, Njemačke i Austrije. Godine 2017. bend objavljuje album Hortus (LP/CD/digital), koji je objavljen u suradnji s tri nezavisne etikete hrvatski PDV, kanadski III In The Head Records i slovenski God Bless This Mess Records.”

Ovaj koncert bit će osječka promocija albuma Hortus:
“Hortus predstavlja promišljeni konceptualni album o putovanju na koje se bend otisnuo u potrazi za novim zvukom, dok ih put istovremeno vodi u obrnutom smjeru, izvoru i korjenima mireći i prožimajući suvremeno s tradicionalnim. Album je inspiriran francuskim dubom, psihodeličnim rockom i modernom bass glazbom koliko i folklorom Međimurja (lat. Hortus Croatiae) te djelima Jože Horvata. Hortus je prije svega za sve one koji se usude preći crtu.”

Ulaz na ovaj događaj je 35kn, a nakon koncerta 20kn.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE