Agencija Street Pulse je ovaj tjedan predstavila kompletni lineup prvog glazbenog showcase festivala u Hrvatskoj pod imenom FIDO Music Weekend, koji će se od 5. do 7. travnja održati u Splitu. 

 

FIDO će se održati na nekoliko lokacija, a glazbeni program bit će popraćen i edukativnim radionicama, predavanjima i panelima koji se tiču raznih zanimljivih tema iz područja glazbe. Headliner prvog izdanja festivala je talijanski post-punk bend iz Pesara, Soviet Soviet koji je izabrao Split kao jedan od gradova na svojoj novoj svjetskoj turneji na kojoj promoviraju materijal sa svog posljednjeg albuma “Endless”.

Festival će se održati na tri splitske lokacije: Klub KockaSplit Circus i Amfiteatar MKC-a, a u protekla dva tjedna najavljeni su i ostali izvođači koji će zaokružiti glazbeni program festivala. Festival će otvoriti šibenski electro-fusion bend The Fogsellers koji su krajem prošle godine izdali svoj debitantski album “Smooth simplicity” i pobrali odlične kritike. Istog dana nastupit će perspektivni i mladi podgorički rock’n’n roll bend Freedom kojima je ovo prvo ozbiljno predstavljanje u Hrvatskoj.
Drugog i trećeg dana festival seli u Klub Kocka. 6. travnja nastupit će nagrađivana zagrebačka kantautorica Sara Renar, splitski Kundyak Mezhie i mostarski Zoster. Sve popularniji Igralom iz Niša, Debeli Precjednik, te spomenuti Soviet Soviet su najavljeni izvođači posljednejg dana događaja. Early bird ulaznice za prvi FIDO Music Weekend kreću u prodaju u petak 23. veljače po cijeni od 120kn za sva tri dana, a organizatori će uskoro najaviti i gostujuće predavače koji će obogatiti popratni program.
Sve informacije pronađite na službenom događaju klikom OVDJE.
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE