Boombox Ent. organizira deveti hip-hop događaj u Osijeku.

Ovoga puta večer će se održati 23. veljače u prostorima kluba Exit, gdje će Osijek nakon dvije godine posjetiti zagrebački reperi Tibor i Žaegulj ZIM (aka Zimski aka Guljže Emze) iz ekipe Tvrdokor, riječki reper Shegspir, a nastupat će i znane lokalne snage – Srki & Ivi, Neispavani, Trale i LU Đaci. Ovo je deveti event pokreta Boombox.

Potporu za DJ pultom pružat će im DJ Rofellos, DJ Chev Chelious i DJ Marushka.

Tvrdokor (Tibor & Žaegulj ZIM) + Shegspir

Tvrdokor je četveročlana grupa iz Zagreba koju čine Flowdeep, Geralt iz Rivije, Tibor & Žaegulj ZIM.
Osim konstatnih gostovanja na već izdanim pojedinačnim izdanjima (Rawno iz Rivije EP, Zimogrozan EP, Pacino 1, Pacino 2, Ljevoruki EP), suradnja je rezultirala s 2 objavljena EP-a:  “Tvrdokor EP” (2016) & “Tvrdokor 2 EP (2017).
Tvrdokor zvuk je često okarakteriziran mračnim, dubljim tonovima, te Ex-Yu baziranim semplovima, a lirike razuzdanim bježanjima od konkretnih tema, nabacanim one-linerima, te vrckastim uličnim dosjetkama.

U Osijek, umjesto Geralta iz Rivije, uskače “član iz sjene”, mladi Shegspir s Kvarnera, kojeg uz ostatak ekipe, spaja povezanost u grupaciji TDK Music, koju smo nedavno predstavili na našim stranicama.

DJ Rofellos

Rofellos je veseljak sa zagrebačkom adresom, torbom punom neočekivanih digova i masnih beatova.
Osnivač je Hip Hop Unityja, utemeljitelj Dregermajster Crewa te momentalno dijeli jedinice i dvojke s DJ Chillom u Juicy Croatia i Grale Gelipterom u Dreger Bass Sekciji. U zadnje vrijeme bavi se svojim novim projektom Grime Croatia, koji je fokusiran na grime i diga najluđe cutove koje se mogu zalijepiti u jedan set. Rezident je na zagrebačkim programima Mic Drop i Mad Ting!

Hip Hop aktivizmom bavi se od 1999. godine, a prvi vinil je kupio 2001. otkada ne prestaje digati i tražiti nove audio delicije. Setovi su mu svojevrsni čobanac urbanog zvuka: miksa od klasika do novog vala, od boom bapa do trapa, od nježnog RnB-a do agresivnog grimea.

Upad će iznositi 20 kuna, a mi smo za vas pripremili, uz potporu Boombox Ent., dva upada na poklon. Sve što trebate jest slijediti pravila ispod.

Srki & Ivi

Srki & Ivi su rep dvojac iz Osijeka. Glazbom se bave od početka 2000-ih, Srki kao Srkee, član grupe ZOO Mess, a Ivi kao Respect – samostalan MC. Suosnivači su “Madafakaz kru”-a iz Osijeka, koji je u razdoblju 2003.-2006. okupljao writere, brejkere, mc-je, producente i ostale hip-hop entuzijaste te se bavio organizacijom i promicanjem kulture na području Slavonije. Iza sebe skupa imaju stotinjak rap traka i nekoliko demo albuma (Respect – Kronika Umobolnika (2003.), Na Hrvatskom Molim – Mixtape, ZOO Mess – Nikad Objavljeni Demo), kao i zajednički EP “Znam di živiš”(2017.) Projekt Srki & Ivi pokrenuli su početkom 2016.

Neispavani

Neispavane su osnovala 3 prijatelja koje veže sličan životni put. Odrasli smo u dva susjedna naselja u Osijeku, na Vijencu i Sjenjaku, koja su u našem osnovnoškolskom razdoblju bila pod jakim utjecajem Hip Hopa koji je zahvatio i nas pa smo u to vrijeme počeli istraživati i izražavati se u tom smjeru. Početkom srednje škole selimo se s klupa u kvartovima na tribine “Gradskog Vrta” gdje smo podržavajući Osijek mogli izražavati svoju ljubav ali i sav bunt koji je Rap probudio u nama. Provodeći puno vremena zajedno razgovarali smo o Ultras navijačkom svijetu i o Rap svijetu te o povezivanju ta dva pokreta koji su nas odgojila i čija snaga je ogromna.

Moralo je proći puno godina da napravimo prvi ozbiljan korak. Eto, prije nešto više od godinu dana smo otišli u studio i snimili svoju prvu traku pod nazivom ” Baklje pale lomače” koja govori o svoj prljavštini našeg nogometa i direktan je napad na kriminalce koji ga vode i sve koji im to dozvoljavaju. Pjesma je izuzetno dobro prihvaćena među navijačima što nas čini ponosnima i motivira nas da nastavimo u tom duhu na ostalim trakama. Nakon te stvari smo izbacili “Zovi Zovi”, pjesmu čija tema je stanje u državi a poglavito u Osijeku.

Osvrćemo se na egzodus naših prijatelja i obitelji te pokušavamo utjecati na svijest barem malog broja ljudi kako ne bi zaboravili svoju snagu te ih pozivamo da djeluju. Pošto smo i mi dio Osječke svakodnevnice i naši članovi su odlazili tražiti priliku po Europi, Americi i sezonama na moru.

Trale

Trale, nekima poznatiji kao Traktor, veseli je freestyle MC. Repanjem se bavi od 2002. nakon nekoliko solo radova i par suradnji… 2005. godine, skupa sa Srkijem, Ivijem, Sagnarskim i još nekoliko imena, postaje članom Madafakaz Kru-a, sve do 2007. gdje sa Toxarom, nekolicinom writera i breakera te nakon nekog vremena i Duplim, čini 4 Limbs Crew. Nakon X festivalskih i drugih live nastupa put nastavlja s Duplim gdje slažu studio 2122, koji je s vremenom izrastao u Loš Utjecaj studio, gdje 2015. godine postaje članom istoimene rap grupe… 2016. studio postaje zajednički Boombox ent. i Loš utjecaj, počinju druženja i nastaje Djoka, vesela stvar u kojoj Trale briljira s pjevanjem refrena…nakon toga izbacuje par stvari u sastavu Loš Utjecaj (Tomba, Phan, Dooplee, Trale) te prvi solo video spot za pjesmu Lazy Sunday. Sudjelovao je u brojnim freestyle MC battleovima te je jedno vrijeme slovio za prvaka Slavonije i Baranje.

 

MIXETA DARIVA!

  1. ) Lajkati facebook stranicu portala i pratiti službeni instagram – LINK FACEBOOK STRANICE PORTALA ; LINK INSTAGRAM PROFILA.
  2. ) Podijeliti ovaj post na svom facebook profilu. (obvezno postavke podjele staviti na public, kako bi nam bilo moguće vidjeti vaše objave)
  3. ) Ispod ovog članka dolje u komentarima napisati: “Mixeta me vodi na Boombox večer u Exit!“ te obvezno u zagradu pored toga svoje ime i prezime.

Putem random.org generatora ćemo kronološki prema rednim brojevima komentara odabrati DVOJE dobitnika/ca koje ćemo objaviti u srijedu, 21. veljače na našem službenom STATUSU NAGRADNIH IGARA! Stay tuned & SRETNO SVIMA!

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE