Sisački instrumentalni noise band ### predstavlja prvi dio glazbenog diptiha “Uzvodno/Nizvodno”

Nakon kratkog zatišja u kojemu se slijegala prašina od mukotrpno snimanog “Svjetla”, ### se vraća u drugu krajnost u kojoj stvaraju ogoljenu, sirovu i bazičnu buku.

Uzvodno predstavlja svojevrsnu posvetu okolini koja je oblikovala naš zvuk, koja je definirana trima pulsirajućim rijekama — mutnim, muljevitim, ćudljivim, sirovim, primamljivim i prevrtljivim tokovima vode. Ujedno, ovaj EP je tek polovica, jedna strana ploče koje planiramo izdati. U proljeće idemo Nizvodno. Uzvodno je uzaludno.“ , napisali su povodom objavljivanja EP-a.

“Uzvodno” čini polovicu diptiha “Uzvodno/Nizvodno” kojeg ### do kraja godine planiraju izdati na vinylu. Sniman je uživo tokom tri dana krajem 2017.godine. Postavi se na basu pridružila Anja Tkalec, česta gošća benda, inače basistica Punčki. EP je snimio, miksao i masterirao Saša Rajković koji nastupa pod imenom Zarkoff. Dizajn i pakiranje nadolazećeg fizičkog izdanja potpisuju Andro Giunio i This Town Needs Posters.

Ogolivši ideje do krajnosti, odlučili smo snimati sve uživo, bez metronoma.

„Uzvodno“ možete poslušati na bandcamp stranici benda. Na njemu se nalaze „Ljubav teče niz rijeku samo uzvodno“, „Osobno ste nesposobni za boga, gospođo“ i „Dukate na oči, u thule, doviđenja“.

Promocija EP-a održat će se početkom ožujka u velikoj dvorani Pogona Jedinstva, a u goste dolazi bend Tus Nua.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE