Novim maxi singlom „Punim plućima/Veća lopata“ Mašinko najavljuje novi album i skori koncert u Vintage Industrial Baru

Aranžman i glazbu za obje pjesme potpisuje Mašinko. Tekstove su napisali vokalist Marin Šulenić – Šulc („Punim plućima“) i gitarist Andrija Ražnatović („Veća lopata“). Produkciju, miks i mastering odradio je Mark Mrakovčić. Za artwork albuma zaslužan street art umjetnik CHEZ 186. Oba videospota napravio je Andrija Ražnatović.

Za singl „Punim plućima“ frontmen Šulc ističe da „govori o nemogućnosti samoaktualizacije u okviru individualnog i kolektivnog mentaliteta koji rezultira katastrofalnim politikama“. Videospot je originalno bio namijenjen za pjesmu „Kad idemo van“ s albuma „Svugdje je doma, al lijepo je najljepše“ iz 2014. No svoj život dobiva tek sada, montiran u retro estetici koja podsjeća na VHS snimke.

Odsvirali smo pjesmu par puta, nešto pokušali i odglumiti, i za grupnu scenu napravili prilično dobar tulum, ali niz stvari je iskrsnuo (npr. vidjeli smo kako izgledamo pred kamerama) i spot kao takav (očito) nikad nije izašao. Svima koji su bili na snimanju i koji ispituju kad će spot, u inat smo ga odlučili konačno izbaciti, samo tri godine kasnije i za drugu pjesmu.“ – otkriva Andrija o snimanju u, bendu najdražem, sada već zatvorenom, legendarnom kvartovskom kafiću Pikaro.

Singl „Veća lopata“ opisuje kao ‘tužnu pjesmu u veselom tonalitetu koja opisuje scenu koju je previše ljudi oko nas doživjelo – zaključana vrata radnog mjesta koje nam je pružalo svakodnevni kruh. Tko ne zna, neka gugla anegdotu o radniku koji je tražio veću lopatu, a taj radnik bi danas tu lopatu mogao samo prodati da ima od čega živjeti još dva dana.

Maxi singl „Punim plućima / Veća lopata“ izaći će i u fizičkom obliku na 7” picture discu. Moći ćete ga ugrabiti već 23.veljače. na njihovom koncertu u Vintageu.

Više informacija o nastupu možete saznati u našoj najavi.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE