U utorak, 13. veljače, na malenoj pozornici Rockmarka nastupiti će odlična zagrebačka trojka – Tús Nua.

Na krilima vrlo uspješnog prvijenca, kojeg su mnogi glazbeni kritičari uvrstili u TOP 10 albuma 2017.godine i koji ih je vinuo čak do SAD-a, u sklopu Akustike, u Rockmark stiže zagrebačka  shoegaze/post rock grupa Tús Nua koju čine Jordi Ilić, Jelena Božić i Matea Milevoj.

U relativno kratkom razdoblju djelovanja na našoj glazbenoj sceni djevojke su objavile odličan debitantski album “Horizons” te zaplijenile pažnju publike, ali i glazbene struke. Nakon promocije njihova prvijenca, koja se održala u Tvornici Kulture, u izvješću smo im nadjenuli titulu „trio koji obećava“, titulu koju su ubrzo i opravdale. Naime njihova pjesma “Fight!” s početkom nove godine odabrana je kao ‘Pjesma dana’ na utjecajnom KEXP radiju, smještenom u Seattleu. Kvalitetu njihove glazbe također su prepoznali i drugi te će njihov album uskoro osvanuti na američkom tržištu, a objaviti će ga izdavačka kuća Weltraum-Wal Records i to u obliku kazete!

Ovim nastupom djevojke ujedno započinju i mini-turneju. Naime već par dana kasnije, točnije 15. veljače, uputit će se na nastupit u Szegedu. Zatim ćete ih moći još poslušati u Subotici, Beogradu i Novom Sadu, nakon čega se vraćaju u Zagreb.

 Akusticiranje uz Tús Nua započet će u 19 sati, a ulaz u Rockmark je slobodan.

Ukoliko već niste, svakako preporučamo da poslušate njihov album “Horizons“. A ako već jeste, onda je jasno da svakako valja ponoviti gradivo.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE