Sinoć je Scott Kelly uz pratnju Johna Judkinsa održao pravu terapeutsku glazbenu večer.

Prošlo je četiri godine otkako je Scott Kelly zadnji put posjetio zagrebački klub Močvara, ovaj put je došao zajedno sa sjajnim multi-instrumentalistom Johnom Judkinsom i oduševio punu dvoranu Močvare. Kao i zadnji koncert, i ovaj je bio sjedećeg tipa te se teško mogao naći slobodan stolac.

Scott Kelly je naširoko poznati multiangažirani glazbenik, ponajviše poznat kao pjevač i gitarist jednog od najbitnijih alternativnih bendova Neurosis, no njegovo ime se veže uz bendove kao što su Tribes of Neurot, Shrinebuilder, Blood and Time, Corrections House i mnogi drugi. Scott svoje solo projekte koristi kao borbu sa svojim demonima kao što su alkoholizam i depresija te svoju bol savršeno prelijeva u tekstove i note.

Foto: Vedrana Dobrić

S kašnjenjem od 15 minuta Scott Kelly John Judkins izlaze na pozornicu zagrebačke Močvare i otvaraju ovu sjajnu večer s pjesmom Chatolic Blood. Prva stvar koju želim istaknuti je ta da je tijekom čitavog nastupa vladala apsolutna tišina, publika je svaku notu i svaki duboki ton Scottovog glasa upijala i uživala u doživljenome. Nakon melodičnog početka, uslijedile su dvije melankolične pjesme Eternal Midnight The Forgiven Ghost In Me, nakon koje je Scott ljubazno zamolio fotografe da prestanu sa slikanjem pošto su kvarili ugođaj samog nastupa. Tijekom izvedbe pjesme Endless na Scottovom licu se moglo vidjeti da on ne odrađuje koncerte nego unese svoje osjećaje i daje publici zadnji atom snage. Tek nakon pjesme The Wash Of The Sea, Scott je uspostavio interakciju s publikom i zahvalio se što smo došli u tako velikom broju i što uživamo s poštovanjem u pjesmama i da mu se sviđa što nitko ne priča tijekom izvođenja pjesama. Akustika u Močvari se pokazala savršenom za ovakav tip koncerta.

FOTO: Vedrana Dobrić

Foto: Vedrana Dobrić

Nakon The Ladder In My Blood došlo je vrijeme za fantastičnu obradu pjesme slavnoga Neila Younga, Scottova izvedba pjesme Cortez The Killer je jednostavno savršena, da nije prije pjesme najavio da je obrada mnogi bi pomislili da je to njegova autorska pjesma pošto ju je jednostavno podredio sebi. Nakon izvedbe pobrao je ogroman aplauz publike te se po prvi put te večeri moglo vidjeti i oduševljenje na Scottovom licu. Došlo je vrijeme za pjesmu We Let The Hell Come koja je vjerovatno i najpoznatija stvar koju su zajedno snimili Scott i John te se na njoj vidjelo kako njih dvoje savršeno funkcioniraju zajedno.

Na setlisti se našla još jedna obrada, ovaj put slavnoga kantautora Thomasa Van Zandta na kojoj je Scott nažalost malo zakazao i izostavio jedan manji dio pjesme , ali publika mu nije zamjerila. Prije odlaska s pozornice Scott se još jednom zahvalio publici i najavio da imamo još vremena za dvije pjesme. Ovu iskrenu i emotivnu večer završili su pjesmama We Burn Trought The Night i fantastičnom The Sun Is Dreaming In The Soul.

Foto: Vedrana Dobrić

Kao i svaki put kada je Scott Kelly došao u Zagreb, bilo to kao solo izvođač ili sa Neurosisom, publika bi došla u velikom broju, a Scott bi dao svu svoju energiju u nastup. Tako i ovaj koncert nije bio iznimka, savršen nastup ovog sjajnog dvojca i prava emotivna terapija koja je bila potrebna samome Scottu, a i zagrebačkoj publici. Scott Kelly je očigledno popularan u Zagrebu, tako da možemo sigurno očekivati njegov povratak u neki od zagrebačkih klubova, bilo to solo ili sa slavnim Neurosisom.

Galeriju pogledajte OVDJE

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE