U četvrtak, 8. veljače, zagrebački audio-vizualni post rock bend Žen u Močvari će održati promociju albuma „Sunčani ljudi“.

Sunčani ljudi“, treći po redu studijski album, predstavlja esenciju svih dosadašnjih izdanja ove grupe. Zvuči kao manifest ljubavi prema filigranskom prepletanju različitih žanrovskih elemenata. Od hipnotičkih post- rockovskih repetativnosti, atmosferskih elemenata shoegazea na gitari, afektirane vokalne artikulacije alter-rocka devedesetih do srdačne eksperimentalnosti u krautrockovskom duhu.

Njihova glazbena ekspresija ostaje psihodelična i sanjalačka. Slična zvuku bendova poput Warpaint, The War on Drugs, Lush ili Pinkshinyultrablast. Njihov zvuk s teksturno bogatim gitarskim aranžmanima i troglasnim vokalnim harmonijama asocira na zlatnu eru gitarske muzike, pogotovo na epohalna izdanja kao što su “Loveless” (My Bloody Valentine) ili “Souvlaki” (Slowdive).

Kritika tvrdi da im je ovo najbolji uradak do sada te mu rijetko tko može naći manu. Takav stav potvrđuje i činjenica da su mnogi domaći, kako i strani, glazbeni portali i ostali mediji proglasili Sunčane ljude jednim od najboljih albuma 2017.godine.

Nakon siječanjske turneje po Austriji, Češkoj, Poljskoj, Njemačkoj i Nizozemskoj, Žen dolaze u zagrebačku Močvaru promovirati svoj najnoviji album koji je toliko oduševio glazbenu kritiku, ali i sve ostale.

Kao predgrupa će nastupiti novosadska kantautorica Dunja Dačić, poznatija kao Dojo. Iako je prije nastupala sama, sada nastupa kao grupa. Njihov nedavni nastup popratio je glazbeni portal Liman Crew te ga opisao kao „Eksploziju zvukova, pomešanu sa, na momente, psihodeličnim deonicama i odličnim vokalom Dunje, na momente podseća na Juliette Lewis“.

Ulaznice ćete moći nabaviti po cijeni od 35 kuna, a službeni event pogledajte ovdje.

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE