U četvrtak je u zagrebačkom Vinylu Sara Renar promovirala svoj prvi live album Gdje povlačiš crtu? i zakazala sljedeće druženje za 7.2. u Tvornici kulture.

Nakon tri studijska albuma, JesenDjeca i TišinaSara Renar izdala je četvrti naslova Gdje povlačiš crtu? te ga zajedno sa suradnicima u Vinyl baru predstavila publici. Prvo pitanje koje se postavlja, zašto baš Vinyl i zašto baš na vinilu?

Pozornica koja je jučer poslužila kao prostor za razgovor o albumu, art performans i video kadrove ujedno je bila i mjesto na kojem je on snimljen. Album je nastao kao glazbeno-scenski projekt u sklopu Međunarodnog dana umjetnosti 2017. godine za posebno izdanje emisije Ars Acoustica. Ono što je odsvirano još nekoliko puta duž Hrvatske, oživjelo je i zaživjelo kao konceptualni album koji je prije dva dana objavljen na ploči. Što se tiče izbora upravo ploče kao medija, sama Sara rekla je kako je MP3 format i beskonačni streaming s neta apsolutno u duhu našeg vremena, no da ovaj projekt zahtijeva koncentriranu pažnju.

Sam album sadrži tri pjesme: Ti si svoja, Čuvaj svoje pjesme i Gdje povlačiš crtu, traje nešto više od 32 minute te sadrži fragmente s Tišine koji su zavrtili neku svoju priču. Upravo su oni poslužili kao nit vodilja zbog koje ovo i je konceptualni album, koliko god to čudno zvučalo.

Osim autorice svoj obol ploči dali su i Konrad Mulvaj, Zdeslav Klarić, Vedran Peternel, Mateo Patakar, Izidor Vasilić te glumci Dora Lipovčan i Ivan Laić, a za vrhunski dizajn omota su zaslužni Zita Nakić-Vojnović, Klasja Habjan i Sven Sorić. Na promociji smo mogli pratiti i djelo u nastajanju Mira Petkovića, koji je svojim povlačenjem kista i ispisujući komentare s društvenih mreža također postao dio ove priče.

A dio priče o crti i oko crte postat će i publika koja dođe na predstavljanje albuma u Tvornicu kulture 7.2. jer će se Sara Renar sa svojim društvom spustiti na pod među posjetitelje kako bi koncept samog projekta zaživio još jednom.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE