Za sve ljubitelje malo mirnijeg jazzy rap zvuka stiže novo izdanje iz BiH, konkretno iz Kalesije. U pitanju je novi, drugi po redu album ekipe Provincija pod nazivom “Pogrešno repanje

Provincija je grupa mladih ljudi koju povezuje ljubav prema jazzu i hip hopu devedesetih, a čine je mc-jevi Bolesnik, Totti Maketar, kao i Stickman, zadužen za grafički dizajn. Zaigrani u svom svijetu, smještenom između ovdje i tamo, ispunjenom hrpom pročitanih stripova, odgledanih filmova i preslušanih diskografija, u kojem odjekuju melodije funka i jazza, provincijalci, kako sami za sebe kažu, su specifična pojava u domaćem hip hopu. Uostalom, poslušajte i uvjerićete se u to i sami.
Novi album sadrži 11 pjesama, koje su producirali Dado Pršo i Dimiography iz Makedonije, uz “pozajmljeni” instrumental Wu Tang Clan-a. Jedini gosti na albumu su Somer i Cove, pripadnici Mučeničke Grupe, predstavnika tvrđeg underground zvuka rap scene u BiH. Pored ovog izdanja provincijalci iza sebe imaju album “Šuplje priče iz Provincije” iz 2015., kao i zajednički album Bolesnika i Totija “Maturski rad” objavljen 2013. godine.
Sve ostale pjesme, kao i informacije o samoj ekipi možete pronaći na slijedećim linkovima:
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE