Povodom njihovog skorašnjeg predstavljanja zagrebačkoj publici na trećem Drito iz Tvornice, dvodnevnom rap eventu, popričali smo sa trojcem iz slovenske trap grupe Matter.

 

Za početak, momci, predstavljanje – Tko je i što je Matter?

Trojica momaka: Luka Lan (Levanael), Matej Tunja (Tunja) i Dario Nožić Serini (Dacho).

Zašto baš Matter?

Ustvari nam je ime izabrao jedan prijatelj, jer smo u naglici potražnje izgubili dodir sa materijom.(smijeh). Htjeli smo da naše ime ne isključuje ni jednu stvar, stvari su iz materije a i riječ matter se čuje na našem jeziku mater, znači sve nas je rodila neka mama na nekoj zemlji. (smijeh)


(FOTO: Bonino Englaro)

Opišite mi kraću povijest grupe, od nastanka do danas.

Muziku radimo još od ranog teen-age-bubuljice-weed doba i mijenjali smo imena i formu više puta. Matter kao grupa je nastala slučajno, ustvari povodom festivala Tresk, jer su čuli neke naše pjesme koje su kružile gradom i povodom toga su nas pozvali da izvedemo koncert u Kino Šiška.

Objavili ste, ako sam dobro upućen, dva albuma – Amphibios i Mrk. Kako je tekao kreativni proces prilikom nastanka tih izdanja?

Album Amphibios je bio već otprilike završen, kad nas je pozvala na suradnju RXTX izdavačka kuća sa kojom surađujemo i danas, jer nam daju prave uvjete, da radimo nešto što je na rubu konceptualne umjetnosti i zahtjeva dosta truda da ispadne kako treba.

Postoje li planovi za treći album?

Treći album je skoro završen i polako će ići na mastering, pripremamo također i cijeli koncept, koji će sadržavati više različitih likovnih i filmskih umjetnika iz Slovenije.

Vaš komentar na rap/trap scenu u Sloveniji.

Trenutno vidimo i čujemo mnogo ljudi koji rade nešto fresh, vidjeti ćemo šta donosi 2018.

Kako je došlo do suradnje sa članovima benda persons from porlock? (OVDJE možete pročitati naš intervju sa persons from porlock)

Momci su nas pozvali i mi smo došli, dogovorili i snimili. Nije bilo puno priče i to je super. Slično smo snimili i spot za pjesmu Mana, spontano i ‘nako “natanane”.

Nastupali ste u Hrvatskoj prvi puta (ako se ne varam) na SeaStar festivalu u svibnju prošle godine. Kakve dojmove nosite s tog koncerta?

Nastupali smo dosta na početku i bio je još dan ali nama je godilo jer smo bili na moru.

Slijedi novi nastup, ovog puta u Zagrebu, za Drito iz Tvornice. Što biste poručili ljudima, što se može očekivati od vas?

Dođi kupi, nismo skupi. Dođi vidi, možda se ti svidi.

(FOTO: Bonino Englaro)

Gdje vas se sve može gledati u bližoj budućnosti?

Nastupat ćemo više manje po Sloveniji, po Ljubljani i manjim gradovima. Levanael sada nastupa na MENT festivalu.

(Vlastito pitanje po izboru) Jeste li vidjeli kako divno izgleda Jupiter na novim slikama, koje je objavila NASA?

Divno izgleda matteremi.

 

Matter možete pratiti na njihovoj facebook stranici te bandcamp profilu izdavačke kuće RX:TX.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE