U četvrtak, 18.siječnja, Sara Renar će uz razgovor, preslušavanje ploče, performans i gledanje teasera u Vinlyu predstaviti novu ploču „Gdje povlačiš crtu?“

Projekt „Gdje povlačiš crtu?“ nastao je prije točno godinu dana kao muzičko-scenski događaj u sklopu Međunarodnog dana umjetnosti. U četrdesetak minuta vožnje kroz radiofonijski, eksperimentalni, ali i prepoznatljivo melodijski pejzaž, četvoro muzičara i dvoje glumaca na ovom hibridnom albumu istražuju pitanje na koje nikad nećemo dobiti konačan odgovor, a postavljat ćemo ga sebi (i drugima) cijelog života.

Cijela priča je u međuvremenu nadrasla jednokratan događaj, te je nakon niza izvedbi u zemlji i regiji pretočena u vinilno izdanje.

Uz Saru i njene stalne suradnike Zdeslava Klarića i Konrada Mulvaja, u projektu sudjeluju glazbenici Vedran Peternel, Ivan Laić i članica Drame HNK u Zagrebu Dora Lipovčan. Oblikovanje zvuka potpisuju Mateo Patekar i Izidor Vasilić.

Ono što ovaj album jest je vožnja. Namjera ovog djela je dotaknuti negdje dublje. Rasplakati, nasmijati, možda čak i iznervirati, i tko zna, možda još koji put okrenuti strane i zavrtiti ploču isponova.“, rekla je Sara.

O albumu, crtama, granicama i stvaranju razgovarat će Dubravko Jagatić, Višeslav Laboš, Ivan Laić, Sara Renar i Zoran Stajčić pod budnim okom Vladimira Šagadina. Za vizualni performans zaslužan je Miro Petković aka Modul Osam.

Ulaz je slobodan, a vinilno izdanje Crte biti će dostupno po promotivnoj cijeni.

Službeni događaj pogledajte ovdje

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE