U petak, 23. veljače 2018., islandska četvorka će u Tvornici po prvi puta nastupiti pred domaćom publikom.

Andri Már, Margrét Rán, Ólafur Alexander i Einar Stef članovi su benda  Vök. Pjevaju na islandskom i engleskom te stvaraju glazbu s vlastitim potpisom. Za svoje uzore navode imena kao što su Portishead i Massive Attack. Opisujući ih kao dream-pop/indie-electro bend, njihov zvuk sastoji se od sanjivih dionica elektronske glazbe, melodičnih vokala, prigušenog saksofona i jasnih gitara.

Svoju priču započinju u siječnju 2013. Naime bend je nastao s ciljem da nastupi na godišnjem natjecanju za mlade nade “Músíktilraunir”. Iako nisu imali spreman materijal, u samo nekoliko tjedana pripremili su pjesme. Po prvi puta ih izveli uživo i pobijedili na natjecaju.

Pjevačica Margrét Rán i saksofonist Andri Már ubrzo su dobili pojačanje. Pridružili su im se gitarista Ólafur Alexandera i bubnjar Einar Stefa s kojima snimaju prvi EP “Tension”. Nakon njega je uslijedio EP “Circles”. Hvaljeni uradak koji ih je predstavio kao inovativne glazbenike s atmosferičnim i inteligentnim zvukom. Novi album “Figure” pun je emocija, distorzija, šaputavih melodija, te sanjivih dionica koje su pod utjecajem znanstveno-fantastičnih filmova.

Sigga Ella

Ulaznice se u pretprodaji po cijeni od 60 kn, dok će na dan koncerta biti 80 kn, a možete ih nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), Rockmarku (Berislavićeva 13), Aquariusu CD Shopovima (Varšavska 13 i Branimir centar) te na svim prodajnim mjestima Eventima .

Službeni event pogledajte ovdje

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE