Osječki klub Exit sinoć je imao čast po prvi put ugostiti srpske punk-rock legende – Six Pack. 

Božićni punk party, kako glasi ime eventa, bio je točno to. Gomila ljudi, topla atmosfera i dobra glazba u tih nekoliko kvadrata Exitovog podruma bili su dobitna kombinacija za stvaranje božićnog duha i pripremu za nadolazeće blagdane.

Six Pack ne treba posebno predstavljati. Ovo ime vjerojatno je dobro poznato svima koji su barem malo zakoračili u svijet domaće punk glazbe. Bend koji živi već preko dvadeset godina, donio nam je 6 albuma i hrpu melodičnih, ali i energičnih pjesama. Svojim inteligentnim stihovima Six Pack s jedne strane oštro kritizira našu okolinu i nedostatke u našem društvu, a s druge strane, donosi dašak romantike i daje nam neke od najljepših punk-rock balada na ovom prostoru.

Support ovom bendu bili su dečki iz novoosnovanog osječkog punk benda Sistematski Pregled. Energični i dobro raspoloženi dečki odradili su vrlo kvalitetan nastup i u tih uvodnih sat vremena dobro su zagrijali publiku za glavnu točku večeri.

Foto: Andrej Mesarić

Kao što to i inače biva, koncert je počeo malo kasnije nego što je planirano. Nakon odrađene uvodne svirke, nešto iza ponoći dečki iz Six Packa napokon su izašli na pozornicu. Nastup su započeli miksom starih i novih stvari. Prva je bila pjesma sa posljednjeg albuma, Sanjao sam kako odlazim, a slijedile su malo starije Ovde je kraj i Pevam u inat. Publika je uživala. Zatim su opet ubacili jednu novu, Eskadrila čudnih jutarnjih snova, a nakon nje slijedile su dvije stvari s albuma Fabrička greška – pjesme Viša sila i Crveni makovi. Ovdje dolazimo do vrhunca. Nekako najviše me boliš ti i Olovke izlomljenog srca razgalile su publiku.

Nakon kratke pauze nastavili su žestoko, odsvirajući dvije stvari s albuma Minut ćutanjaSrebrni letač i Dva minuta straha, a nakon njih slijedile su svima poznata Fabrička greška i La Musique. Tko je u ovom trenutku bio u prvim redovima, našao se usred neizostavne šutke, htio on to ili ne. Ipak, što je punkerski koncert bez barem jedne šutke?

Foto: Andrej Mesarić

Sada dolazimo do malo romantičnijeg dijela koncerta, i miksom starijih i novijih stvari. Počeli su s Anđelom, a slijedile su Gde si do sad i Delfinov let. Nakon njih odsvirali su malo drugačiju, novu stvar, Paramparčad. Vrhunac punkerske ljubavne poezije dostigli su predivnom Hvala ti za ovaj sunčan dan. Prigodno, posljednja stvar je bila Posljednja kap, kojom su uspješno zapečatili ovaj nastup.

Sve u svemu, ovo je bio predivan koncert. Six Pack je poznat po savršenoj atmosferi na live izvedbama, što su dokazali i ovim nastupom. Publika nije mogla otići zadovoljnija, a momci iz benda mogu biti sigurni da su zadržali status omiljenog punk-rock benda među mnogima od nas.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE