Zagrebačka  shoegaze/post rock grupa Tús Nua ovog je četvrtka u Tvornici Kulture predstavila svoj prvi album „Horizons“.

Tús Nua je jedan od onih bendova koji  jednostavno ne možemo tako lako svrstati u neki određeni žanr. Njihova glazba odiše paletom različitih utjecaja, zvukova i emocija koje se međusobno isprepliću te nas uvlače u neki sasvim čudesni, nepoznati svijet. No ipak same se su odlučile opisno ograničiti na post-rock/noisy shoegaze.

Matej Čelar

Iako ovakva vrsta glazbe još uvijek ne pronalazi svoje mjesto među domaćom publikom i općenito nije toliko „popularna“, djevojkama je pošlo za rukom te su uspjele napuniti Mali pogon zagrebačke Tvornice.

Koncert je trajao nepunih sat vremena, a tijekom nastupa su im se pridružile Eva Badanjak i Sara Ercegović, inače članice benda ŽEN. Naime Eva i Sara su se izmjenjivale na bubnjevima jer bend još uvijek nema stalnog člana na toj funkciji. Također valja spomenuti da su sudjelovale i na samom snimanju albuma.

Matej Čelar

Odmah na početku koncerta  djevojke su poručile da nisu od onih što previše pričaju već su ovdje da predstave svoju glazbu, u čemu su uistinu i uspjele! Čuti ih kako sviraju uživo bio je poseban doživljaj. Iako nastup nije bio čisto savršenstvo te su se izmjene na bubnjevima  pokazale kao maleni problem, sama izvedba pjesama i onoga što pjesme predstavljaju odrađena je energično i sa srcem. Onako kako bi i svi trebali izvoditi glazbu koju žele prenijeti publici.

Matej Čelar

Nastupu je brzo došao kraj jer se na albumu nalazi samo devet pjesama. No ostali smo puni dojmova! Svaka pjesma je zaista posebna te ima neku svoju magičnu dimenziju. S razlogom je svaka bila nagrađena velikim aplauzom! Ovo je, sigurna sam, kako i samo ime benda kaže – novi početak. Početak mladih, talentiranih glazbenica koje su donijele pravo osvježenje na domaću glazbenu scenu. Svakako ćemo pratiti njihov daljnji razvoj te s nestrpljenjem očekujemo nastavak njihove priče, neke nove horizonte.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE