Nakon gotovo tri godine izbivanja večeras smo imali zadovoljstvo svjedočiti povratku jedne od najboljih hrvatskih kantautorica.

Večer je započela nastupom još misterioznog, mladog glazbenika umjetničkog imena Gentleman. Iako KSET za vrijeme njegovog nastupa još nije bio popunjen, prisutnima se svidjelo što su imali za čuti te je svaka pjesma zaradila aplauz. Mladić je zaista bio odličan, moglo se vidjeti i osjetiti da proživljava glazbu koju izvodi. Njegov pomalo promukao glas koji odiše emocijama uz pratnju gitare čini savršenu kombinaciju. Tijekom nastupa se spustila i magla koja još više dočarala esenciju misterioznog Gentlemana. Već sada možemo tvrditi da će se za njega će još puno čuti.

Martina Marić

Nedugo nakon njegova odlaska s pozornice pojavila se Nina s ostatkom benda. Na pozornicu su stupili gotovo nečujno i odmah započeli sa svirkom. U to vrijeme KSET je bio pun te spreman da nakon toliko vremena izbivanja bude ponovno očaran Nininom glazbom. Iako smo prije bili naviknuti gledati je samu na pozornici, večeras je nastupala sa cijelim sastavom koji je svakako pridonio, usudila bih se reći, nekom novom, pomalo drugačijem zvuku. Na nastupu su joj se pridružili bubnjar Petar Cvahte, basist Karlo Cmrk te klavijaturist Frederick Lanz, a na scenu su došli i limeni puhači.

Martina Marić

Osim starih, već dobro znanih pjesama Nina je predstavila i neke svoje nove pjesme koje su pokazale maleni odmak od onoga na što smo navikli. Njima je ujedno i najavila objavljivanje novog albuma.

Tijekom večeri su izveli dvadesetak pjesama od kojih je najveći ushit u publici izazvao Bicikl, pjesma za koju moram priznati da mi je jedna od njenih najdražih. Bio je to nastup ispunjen emocijama i pozitivnom energijom koja je zahvatila cijelu publiku. Nina se vratila još bolja i još iskusnija.

Martina Marić

Za bis su izvedeni Neoni te pjesma U mom malom mraku koju je odsvirala i otpjevala bez pratnje i time je zaključila svoj veliki povratnički koncert.

Bila je to odlična večer. Ne samo da smo svjedočili njenom povratku nego i novoj fazi njezinog glazbenog stvaralaštva. Nina, drago nam je da si se vratila i jedva čekamo tvoj novi album!

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE