U tjednu uoči dugo iščekivanog jesenskog koncerta u Zagrebu Dubioza kolektiv izbacila je novi album ”Pjesmice za djecu i odrasle”.

Bend se i ovaj put držao uhodanog principa objave albuma jedan-na-našem-jedan-na-engleskom otpjevavši devet pjesama. Nakon duba, reggaea i hip hopa Dubiozina ”devetka” se sve više okreće folku, a najzanimljiviji dijelovi albuma obožavateljima će svakako biti dueti, posthumna suradnja s Dinom Dvornikom, Treba mi zraka te Autopilot s Dinom Šaranom.

Najpopularniji bosanskohercegovački sastav i dalje ostaje vjeran svojim žustrim kritikama politike i društva na Balkanu što im je u velikoj mjeri i donijelo ogroman uspjeh pa i činjenicu da im je svaki koncert u Zagrebu do danas bio rasprodan. CD će, osim u standardnom formatu, biti objavljen i kao slikovnica za djecu i odrasle, a također je dostupan i za besplatni download na službenoj stranici benda.

Dubiozu su 2003. godine osnovali bivši članovi sastava Gluho doba Against Def Age iz Zenice te Ornamenata iz Sarajeva, a njihova je glazba mješavina punka, reggaea, duba, ska i rocka. Album prvijenac, nazvan jednostavno „Dubioza kolektiv“ objavljuju 2004. godine, kada objavljuju i EP „Open Wide“.

Uslijedili su „Dubnamite“ iz 2006. godine i „Firma Ilegal“ iz 2008. Širu publiku počinju stjecati od 2010. kada je izašao album “5 do 12”. Od tada nastupaju na mnogim festivalima u Sloveniji, Mađarskoj, Srbiji, Italiji, Nizozemskoj, a turneja ih je nedavno odvela i sve do daleke Australije.

Dubiozin premijerni dolazak u Arenu bit će njihov najmasovniji nastup i, prema svemu sudeći, jedan od većih koncerata nekog urbanog benda u novijoj hrvatskoj povijesti. Kao zagrijavanje za koncert u Areni donosimo listu njihovih najpopularnijih pjesama:

  1. Kažu
  2. Volio BiH
  3. Blam Blam
  4. U.S.A.
  5. Kokuz

Vidimo se u petak na redu pjevanja, skakanja i znojenja!

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE